El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó defensa que avançar les eleccions no és l’única sortida de la legislatura
  • CA

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dissabte que avançar les eleccions catalanes no és l’única sortida de la legislatura del Govern de Quim Torra. En una entrevista de ‘La Vanguardia’, ha dit textualment que fa falta un govern fort i concentrat per gestionar la crisi del coronavirus, començant per pensar ja en els Pressupostos del 2021. Afegeix que “això no podria fer-ho un Govern en funcions per una convocatòria electoral”, i a més Torra ja ha dit que no té cap voluntat de fer-ho.

En plantejar-se-li que les eleccions no siguin l’únic escenari si el Tribunal Suprem (TS) confirma la inhabilitació de Torra, respon: “Quan arribi el moment estudiarem els diferents escenaris. Els tenim tots sobre la taula”. Sobre el fet que un d’aquests escenaris sigui investir president a un altre diputat de JxCat, insisteix que estudiaran “totes les opcions que la llei permeti, no només les eleccions”, fins que s’esgoti la legislatura, al desembre de 2021.

PUIGDEMONT, LÍDER “IMPRESCINDIBLE”

Quant al futur de JxCat i el paper de Carles Puigdemont, Budó li atribueix el de conduir el futur de la formació com a espai polític: “Hi ha molts lideratges, però el seu és indiscutible. Jo, Meritxell Budó, crec que que ha d’estar al capdavant”. “JxCat decidirà qui encapçala la llista i ell decidirà quin ha de ser el seu rol, però el seu lideratge és imprescindible”, matisa, i afegeix que la definició de JxCat interrompuda per la pandèmia hauria de tancar-se en pocs mesos.

DONAR SUPORT A BORRÀS DES DE JXCAT I ERC

Respecte al suplicatori de la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs, ha defensat la presumpció d’innocència i ha recordat a ERC des de JxCat: “Sempre que hi ha hagut un membre d’ERC en un cas de judicialització, des de JxCat li hem donat suport”. Budó insisteix en què es tornin les competències al Govern retirades durant la pandèmia, ja que queden pendents les de salut, abans fins i tot que tornar a convocar la taula de diàleg Estat-Generalitat, encara que “quan sigui el moment s’haurà de convocar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa