El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó avisa que Torra és el líder d’un pla de “rescat de les persones” a Catalunya
  • CA

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dilluns que l’Executiu català treballa en la “creació d’un programa per afrontar la reparació econòmica del país” sota el lideratge del president de la Generalitat, Quim Torra. Budó ha emmarcat aquesta tasca en la necessitat de —mentre es viu una crisi sanitària— “preparar-se per a la següent fase en la lluita contra la pandèmia”. Els pressupostos aprovats divendres passat al Parlament, ha afirmat, són l’eina per preparar el pla. Es tracta d’uns comptes, però, que la majoria de partits a l’oposició han considerat que són inútils i desfasats per fer front a la Covid-19.

La primera fase de la crisi ha suposat donar “resposta a l’emergència sanitària amb l’adaptació de totes les administracions i el teixit productiu per acabar el més aviat possible amb la pandèmia”. Ara es tracta de fer un pla per “revertir els efectes econòmics i socials” dels estralls causats pel coronavirus, ha dit Budó.

[r:1]

La portaveu ha parlat del “rescat de les persones” i de fer front als “danys econòmics” de la crisi. La portaveu ha vaticinat que “serà necessària la participació de les administracions locals” i que “haurà de ser una feina coral amb el lideratge del Govern”. “També haurem de comptar amb sectors econòmics i socials del país”, ha advertit.

“A l’inici de legislatura, tots els governs aproven un pla de govern amb diferents línies estratègiques; aquesta brutal crisi sanitària ara ho ha capgirat tot i ens cal repensar un nou pla per donar resposta a aquesta crisi, un pla que ha de ser transversal, liderat per Torra, i en pocs dies el presentarem”, ha afegit.

[r:2]

Budó ha remarcat que el pressupost és l’eina “per fer front a la nova realitat” i ha explicat que el Govern es comença a organitzar per tenir resultats “de forma ràpida i àgil”. Es vol fer una feina “efectiva” per dissenyar “mesures per implementar el més aviat possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa