El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó afirma que l’hegemonia de l’independentisme “no la té ningú”
  • CA

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha afirmat que les recents eleccions demostren que en l’independentisme “l’hegemonia no la té ningú, queda repartida”. En una entrevista a ‘El Punt Avui‘, ha afegit que els comicis locals i europeus reforcen la composició del Govern però no varien l’equilibri perquè va sorgir de les eleccions catalanes. També diu que una sentència condemnatòria pel 1-O “requereix una resposta de país que no ha de ser per força una convocatòria d’eleccions”, i que l’Executiu vol continuar governant. “No veig cap raó per a unes eleccions en aquest moment”, diu, i constata la voluntat de treballar els Pressupostos per a aquest any o, si no pot ser, començar a treballar els de 2010.

 

Preguntada si el PDeCAT i JxCat han de fusionar-se, ha respost que cal definir lideratges i que JxCat és un paraigua i marca electoral “que permet la confluència entre diferents actors com pot ser el PDeCAT”. “Jo sóc de les quals pensen que la marca ha de ser Junts per Catalunya“, afirma, i considera indiscutible tant el lideratge d’Artur Mas com el de Carles Puigdemont. Sobre si la fórmula per a canalitzar-ho pot ser una copresidència, contesta que “tot això s’ha de definir”, i, respecte a la possibilitat que ella en sigui la secretària general, es reserva l’opinió però està disposada a col·laborar amb aquest projecte; i també diu que cal veure si tot s’aclareix amb un congrés extraordinari.

 

Quant al projecte de legislatura d’establir les bases d’una constitució catalana del qual va parlar el president Quim Torra, Budó explica que “s’està treballant en això” i que van concórrer a les catalanes amb la voluntat d’acabar tenint una constitució catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa