El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó afirma que no es pot generar cap “núvol de desconfiança” amb ERC
  • CA

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que des del Govern s’està treballant per mantenir una relació “cordial” amb el seu soci. “No pot ser que es generi cap núvol de desconfiança”, ha afirmat la també portaveu de l’executiu català durant la seva visita a la Val d’Aran, on ha presidit una reunió bilateral entre la Generalitat i el Conselh Generau. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que JxCat i ERC s’hauran d’entendre “fins que hi hagin eleccions, en els pròxims mesos i més endavant” i que una mostra de la voluntat que hi ha entre tots dos partits polítics a l’hora de prendre acords ha estat l’aprovació dels pressupostos catalans en el Consell Executiu d’aquest dimecres passat.

La consellera de la Presidència ha reconegut que dilluns es va viure “una imatge que no va agradar a ningú”, però ha explicat que des del Govern es treballa amb “responsabilitat” per preservar la confiança amb ERC. Així, ha dit que a banda de tirar endavant amb els comptes del 2020, tots dos socis hauran d’abordar altres pactes per permetre “que el país tingui cobertes les necessitats d’acord amb el què diuen els pressupostos”.

Budó també ha insistit en afirmar que des del Parlament “no va preservar el què s’havia dit” quan es va treure l’acta de diputat a Quim Torra. D’aquesta manera, la consellera ha volgut respondre a les paraules del president de la cambra catalana, Roger Torrent, que aquest divendres ha negat que hagi deixat al president de la Generalitat “a l’intempèrie”. Finalment, ha reiterat que la Junta Electoral Central no pot decidir sobre aquesta qüestió i que precisament el Parlament va votar a favor de mantenir-li la condició de diputat i de president el 4 de gener, ratificant-ho el dia 10 del mateix mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa