El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó acusa Torrent de “manca de respecte institucional”
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha carregat aquest dimarts contra el president del Parlament, Roger Torrent, per haver canviat l’ordre del dia del ple de la cambra catalana, i l’ha acusat de “manca de respecte institucional”. “Hauria estat recomanable que l’oficina del president Torrent s’hagués posat en contacte amb la del president Torra” per comunicar el canvi d’hora”, ha apuntat, a més de culpar-lo d’una “vulneració de drets” de dos diputats que formen part de l’executiu per no haver pogut assistir al ple: el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

De fet, Torrent ha fet aquest canvi d’última hora perquè el Tribunal Constitucional també n’ha fet un. Ha estat un joc del gat i la rata per veure si arribava abans. El president de la cambra catalana volia que els diputats aprovessin les mocions que s’havien de votar avui abans que el TC avisés la Mesa que podia incórrer en delictes penals.

 

Oriol Junqueras

Budó ha celebrat la decisió de l’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el polonès Maciej Szpunar, de considerar que Oriol Junqueras ha de ser eurodiputat perquè només els seus votants poden decidir la seva condició al Parlament Europeu. En aquest sentit, ha afegit que queda demostrat que hi ha una flagrant “vulneració de drets” també en els casos del president Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, que es troben en una situació similar a la del president d’ERC. “També es vulneren els drets dels més de dos milions de persones que els van votar“, ha apuntat.

 

Sense coordinació amb el Tsunami

La també consellera de la Presidència ha negat que hi hagi cap coordinació entre el Govern de la Generalitat i el Tsunami Democràtic a l’hora d’organitzar protestes i mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem, però ha assegurat que el seu executiu defensa el dret de protesta, sempre i quan es produeixi de manera pacífica i cívica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa