Buch: "Va quedar clar que la seguretat és competència exclusiva dels Mossos"

El conseller d'Interior avisa que si l'Estat actua en qüestions d'ordre públic, "serà una deslleialtat absoluta i una invasió de competències"

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest divendres que durant la reunió que va mantenir aquest dijous amb el seu homòleg espanyol, Fernando Grande-Marlaska, "va quedar clar que la seguretat és competència exclusiva dels Mossos" i ha avisat que si l'Estat actua en qüestions d'ordre públic, "serà una deslleialtat absoluta i una invasió de competències". En aquest sentit, ha afirmat que ell confia "plenament" en el cos policial català.

 

 

Preguntat per la polèmica estival sobre els llaços grocs, Buch ha lamentat que des d'algunes forces polítiques s'hagi creat un "relat de confrontació" al voltant d'aquest símbol per l'alliberament dels presos polítics. Dit això, ha negat que els Mossos d'Esquadra persegueixin idees polítiques i ha deixat clar que quan hi ha hagut persones identificades ha estat perquè anaven "encaputxades, amb armes blanques o amb pals".

 

Comentaris