El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch té enllestit el dispositiu de seguretat per a Puigdemont
  • CA

 

El conseller d’Interior, Miquel Buch, fa setmanes va ordenar als Mossos preparar el dispositiu de seguretat pel president Carles Puigdemont en el seu exili. Un operatiu que està “absolutament preparadíssim” i “a punt de solfa”. Així ho han confirmat fonts de la cúpula d’Interior consultades per El Món, que detallen com s’ha preparat “oficialment”. Una informació quecgafa pes després que els serveis jurídics del Govern van avalar amb un informe el dret de Puigdemont a portar escorta.

 

En concret, el Departament d’Interior ha demanat a la Guàrdia Civil, -com estableix la normativa- la sortida d’armes de l’Estat. Una petició que respon al protocol internacional i que és “habitual”. “La sol·licitud està tramitada i encara no tenim resposta, en cap cas no ens l’han denegada”, asseguren les mateixes fonts.

 

Per altra banda, el departament també ha demanat a Bèlgica via el ministeri d’Exteriors espanyol, la formal “consideració dels Mossos desplaçats a l’Estat belga d’agents de l’autoritat”. Una sol·licitud també rutinària dins la coordinació policial europea. “El dispositiu està llest i en perfecte estat de revista”, reblen des de la seu del department al carrer Diputació de Barcelona. “A Interior tenim la feina feta”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa