El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch es reuneix amb comandaments policials per treballar el canvi de fase
  • CA

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha mantingut una reunió la tarda d’aquest divendres, de forma telemàtica, amb comandaments de Mossos d’Esquadra i de policies locals de la zona Pirineu-Aran, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre per planificar el canvi a Fase 1 de desconfinament pel coronavirus. La proposta de passar aquests territoris a Fase 1 ha estat presentada per la Conselleria de Salut al Govern i l’Executiu ha anunciat aquesta tarda la decisió, encara que Buch ha asseverat en roda de premsa aquest mateix divendres que està convençut que s’acceptarà, ha explicat el Govern en una nota de premsa.

En la reunió mantinguda amb els comandaments, el titular d’Interior ha compartit l’estratègia policial i les mesures que hauran de prendre les regions sanitàries que, a partir del dilluns, poden veure’s afectades per aquest canvi de fase en el confinament. Buch ha traslladat el seu agraïment als assistents en nom del Govern “per haver estat al capdavant de l’emergència”, i ha assegurat que es continuarà vetllant per treballar de forma coordinada. “Haurem de mantenir aquest esforç sostingudament encara uns dies”, ha traslladat el conseller, que també ha alertat del risc que, en aixecar limitacions, hi hagi una relaxació de la ciutadania que pugui ser fatal per al control de la pandèmia.

El director general de la policia, Pere Ferrer, ha destacat que el fet que hi hagi territoris a diferents velocitats afegeix complexitat, i ha explicat que en aquest sentit se segueix treballant per evitar desplaçaments a segones residències, així com planificar que hi hagi dispositius entorn d’infraestructures que uneixin territoris en fases diferents. El comissari cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha apel·lat a la coordinació entre les tres regions quan canviïn de fase perquè es compleixi la normativa d’ocupació de terrasses, botigues i evitar aglomeracions en espais públics. “És necessari que recordem a la ciutadania que l’emergència no ha acabat, que el que hem fet malament avui ens ho podem trobar en dues setmanes, i ja serà molt tard”, ha insistit Sallent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa