El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch pregunta a la CUP si avala “moviments violents”
  • CA

 

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reaccionat aquest diumenge a les reiterades demandes de la CUP perquè dimiteixi. En una entrevista a Rac1, ha preguntat als anticapitalistes si avalen “moviments violents”, després que critiquessin durament les càrregues dels Mossos d’Esquadra d’aquest dissabte contra independentistes que volien trencar el cordó que els separava dels manifestants de la Via Laietana. “Si ahir es trenca el cordó policial, el procés hagués canviat d’índole i no rebria tantes simpaties”, ha advertit.

 

Tot i això, ha reconegut que “si fos per ell”, no hagués permès la manifestació de policies espanyols i guàrdies civils per commemorar la violència de l’1-O. Ara bé, ha reconegut que en un Estat de dret i democràtic, s’ha de permetre aquest tipus de reivindicacions. 

 

Ha reivindicat que l’operatiu dels Mossos va evitar “enfrontaments violents” entre la manifestació de Jusapol per defensar l’actuació de la policia espanyola durant l’1-O i la contramanifestació independentista. “Ahir vam aconseguir que no hi hagués mals majors amb un enfrontament que hagués pogut ser molt violent“, ha defensat. Tot i això, Buch ha admès que s’han vist imatges d’algun moment en què es veuen procediments que no s’acaben d’ajustar al protocol i, per això, el departament d’Interior analitzarà aquests casos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa