El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch nega que hi hagi “impunitat” en les agressions feixistes
  • CA

 

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dimecres que les agressions d’extrema dreta no gaudeixen d’impunitat a Catalunya i que no n’hi ha tantes com es percep. “Tot i que algú pensa que hi ha impunitat, no hi és“, ha advertit en una entrevista a Els Matins de TV3, a més d’afirmar que “com que ens preocupa, en parlem més i sembla que n’hi hagin més, però no és així“. Així ha reaccionat quan li han preguntat sobre el pressumpte atac feixista que haurien patit ahir membres del casal Tres Voltes Rebel per part d’un grup d’extrema dreta.

 

Buch també ha parlat sobre l’agressió que va patir el dilluns de la setmana passada el fotoperidosta d’El Món, Jordi Borràs. El conseller ha tret pit de la gestió que en van fer els Mossos d’Esquadra. “12 hores després, l’agressor ja estava identificat; i 24 hores després, la informació estava en mans del jutge”, ha reivindicat. En aquest sentit, ha reconegut que en aquest cas es va poder actuar més ràpid de l’habitual, però també ha posat com a exemple el cas de l’agressió de Lledoners, en què un espanyolista va pegar un home que el gravava perquè estava arrencant llaços grocs.

 

Borràs va ser agredit el passat dilluns a la tarda a Barcelona per un policia espanyol. L’agent va reconèixer el fotoperiodista, s’hi va apropar, li va cridar ‘Viva España‘ i ‘Viva Franco‘ i li va pegar cops que van acabar trencant-li el nas. Posteriorment, l’home va fugir després d’identificar-se com a agent del CNP (És membre de la Brigada Provincial d’Informació, branca del cos que va alertar una cèl·lula gihadista que estava sent investigada pels Mossos d’Esquadra). Durant la fugida, li va caure una navalla. Més tard, l’agent va presentar una denúncia contra Borràs, al·legant que havia estat ell qui l’havia agredit. És per aquest motiu que el fotoperiodista s’enfronta a un delicte d’atemptat contra l’autoritat. Tot i això la seva defensa assegurat que disposa de proves suficients per demostrar que va ser l’agent de policia qui va agredir Borràs per motivacions polítiques.

 

Cap trucada amb Marlaska

Per altra banda, Buch ha explicat que encara no ha parlat per telèfon amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, quan li han preguntat sobre la relació amb el govern espanyol i la situació sobre la Junta de Seguretat. El conseller no ha precisat quan confia que se celebri aquesta junta. Fins i tot no ha pogut assegurar que aquesta tingui lloc abans del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d’agost de 2017. Tot i això, ha reconegut que urgeix que es produeixi aquesta trobada, sobretot per aconseguir que els Mossos d’Esquadra disposin de més efectius per tal de combatre el terrorisme, entre d’altres qüestions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa