El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch nega que hi hagi “llistes negres” al cos dels Mossos d’Esquadra
  • CA

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha negat aquest dimecres en el Ple del Parlament l’existència de “llistes negres ideològiques” dins del cos dels Mossos d’Esquadra, després que el diputat de Cs Matías Alonso hagi denunciat que Buch “permet l’ús i abús de la Divisió d’Afers interns (DAI) i de les resolucions del director general de la policia per discriminar agents contraris al procés”. Alonso ha insistit en denunciar una “cacera de bruixes” encara que Buch “ho negui” i s’intenti “rentar la cara a la DAI amb expedients menors a agents separatistes”.

Cs també ha demanat a Buch que es actuï “contra col·lectius de Mossos separatistes que han anunciat l’elaboració de llistes d’agents que defensen l’ordre constitucional”.

El conseller ha negat els arguments d’Alonso: “No per repetir una història aquesta es torna veraç”. Buch ha defensat que els Mossos es regulen per criteris de professionalitat, mèrit i expertesa i els  processos es fan “amb autèntic rigor”. Sobre llistes negres ha demanat a Alonso que ho demani al seu autor i ha afegit que ell no comenta investigacions judicials i policials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa