Buch sobre l'exèrcit espanyol: "Si ara ens ha de donar un cop de mà, està bé"

El conseller diu que si fins ara no s'ha requerit demanar ajuda als militars ha estat "per solidaritat" amb la resta de comunitats autònomes

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha dit aquest divendres que el Govern no va demanar abans ajuda a l’exèrcit espanyol “per solidaritat” amb la resta de comunitats autònomes espanyoles que no disposen d’un sistema d’emergències propi com el que té Catalunya. “Hi ha gent —ha lamentat Buch— que es dedica a buscar disputes o no n’hi ha, no perdrem temps en patriotismes ni fronteres, Catalunya té un sistema d’emergències públic, altres parts d’Espanya no el tenen perquè no l’han volgut o no han tingut voluntat d’autogovern”.

Si abans no s’havia demanat ajuda és perquè “el nostres sistema era suficient”, ha advertit el conseller, a banda que no es feien servir recursos per a altres. Les situacions d’emergència estan estudiades i els diferents escenaris valorats: “Es van escalant les demandes en funció de l’escenari, si ara l’exèrcit ens ha de donar un cop de mà està bé”. L’objectiu “màxim” ha reiterat Buch és “la salut dels catalans”.

 
 

Comentaris