El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch: “Estarem més segurs si confiem en la policia”
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha instat a les noves promocions de policia Catalunya a tenir el “millor sistema de seguretat del món”. En l’acte d’inauguració de l’any acadèmic 2019-2020 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya celebrat aquest matí a la seu de l’entitat Mollet del Vallès, Buch ha defensat que Catalunya “té un bon model de seguretat pública, que s’autoevalua de manera permanent, fa autocrítica i s’adapta de manera permanent”.

 

 

Després d’una conferència inaugura de l’historiador Joan B. Culla, el conseller ha demanat confiança per enfortir el sistema de seguretat pública de Catalunya. “Estarem més segurs si confiem en el nostre model de seguretat”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha defensat el “model policial propi” davant dels caps de la Guàrdia Civil i el CNP a Catalunya, el general Pedro Garrido, José Antonio Togores, que enraonaven distesament amb el cap dels Mossos, el comissari Eduard Sallent.

 

Buch ha destacat que els Mossos s’han refet de la crisi del sistema que entre el 2013 i el 2018 no hi va haver cap promoció nova així com les mancances de recursos humans i materials que han hagut de patir els Bombers o el sistema de protecció civil. En qualsevol cas, Buch ha lloat el sistema públic de seguretat argüint que els catalans “se senten segurs”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa