El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch: “Ens han posat una camisa de força, no podem actuar unilateralment”
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha negat aquest dilluns la voluntat del Govern de procedir a un confinament “municipi per municipi” perquè la voluntat és “confinar el perímetre de Catalunya”, tot i que el que més interessa és que tothom es quedi confinat a casa.

Buch ha advertit que el Govern no pot tirar pel dret perquè el govern espanyol l’ha lligat de peus i mans. “Ens han posat una camisa de força, estem en un estat de subordinació imposada, que no ens permet prendre segons quines decisions”, ha justificat el conseller.

És més, el Govern creu que no pot fer el que vulgui perquè si es prenguessin decisions “unilateralment” estarien posant “en risc” les persones. I això, ha afegit, “és una cosa que el Govern de la Generalitat no farà en cap cas”.

En la roda de premsa diària per informar sobre la situació del coronavirus, Buch a informat que s’han aixecat 3.300 actes de denúncia a ciutadans per saltar-se el confinament, cinc actes de denúncia de locals oberts, actes de denúncia de tancament de dos locals i 27 detencions.

A banda, Buch ha informat que 1.239 agents de policia local i mossos estan aïllats i que 33 agents han donat positiu en Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa