Buch dona "garantia absoluta" que els Mossos van treballar "democràtica" per l'1-O

El conseller d'Interior reitera que el cos policial no retirarà llaços grocs dels carrers perquè no forma part de les seves competències

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, té "confiança plena" i "garantia absoluta" que els Mossos d'Esquadra "van treballar com una policia professional i democràtica, que és el que són" per l'1-O. Així s'ha expressat Buch preguntat pel suposat traspàs d'informació per part de responsables policials a l'anterior Govern sobre algunes actuacions de la Guàrdia Civil per evitar el referèndum, segons alguns mitjans d'informació. 'El Periódico' publica que, segons un informe de la Guàrdia Civil inclòs en el sumari de la causa per rebel·lió del Tribunal Suprem, l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig hauria enviat quatre correus electrònics al llavors secretari general d'Economia Josep Maria Jové amb informació dels Mossos sobre un dels escorcolls a Unipost. 'El Mundo' recull que el major Josep Lluís Trapero hauria trasllat a responsables polítics dels Mossos "informació crucial" que era utilitzada per "establir contramesures". D'altra banda, el conseller ha afirmat que els Mossos no retiraran cap llaç groc de l'espai públic. "No és competència dels Mossos treure llaços ni netejar carrers", ha reiterat.

 

Tot i que Buch ha assenyalat que no volia comentar investigacions judicials, sí que ha defensat els Mossos d'Esquadra com una "policia professional i democràtica" i s'ha mostrat convençut que van actuar com a tal en tots aquells esdeveniments relacionats amb el referèndum de l'1 d'octubre. 

 

En una atenció als mitjans de comunicació després de participar en l'aniversari dels 30 anys del parc de Bombers de Collbató (Baix Llobregat), el conseller ha subratllat que no entra dins la competència dels Mossos d'Esquadra retirar llaços del carrer i que, per tant, no ho faran. 

 

 

Sobre la concentració convocada pel col·lectiu MosSOS, acordada amb els sindicats, a la seu del Departament d'Interior aquest dilluns per demanar més plantilla i unes millors condicions laborals, aprofitant que hi ha de tenir lloc el Consell de la Policia, Buch s'ha mostrat "molt tranquil". El titular d'Interior ha destacat que aquest serà el segon Consell de la Policia des que és conseller i que hi tenen previst donar resposta a les peticions que els van traslladar. 

 

El titular d'Interior ha participat aquest diumenge a la celebració dels 30 anys del parc de Bombers de Collbató, al Casinet del municipi, on hi ha una exposició fotogràfica amb motiu de l'efemèride. Entre altres activitats, els bombers d'aquest parc han ofert un exercici d'excarceració per rescatar la víctima d'un accident de trànsit, en una simulació basada en la maniobra coneguda com de l'elefant, ja que consisteix a aixecar la part de darrere del vehicle bolcat per crear un espai de treball ampli i evitar causar danys a la persona que hi està atrapada.

 

Comentaris