El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch denuncia que el govern espanyol actua amb “irresponsabilitat”
  • CA

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha denunciat aquest dilluns que el govern espanyol actua amb “irresponsabilitat”  i que el Govern català no vol “entrar” en aquesta dinàmica.

Buch ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parlés dissabte de la mesura de deixar sortir a fer esport sense veure el resultat de la mesura de deixar sortir els nens i les nenes. “Aquest no és el bon camí”, ha remarcat Buch, que ha dit que és millor “anar anunciant mesures en funció de la realitat”.

El conseller ha vingut a dir que el Govern proposa mesures amb “sentit comú” i que el govern espanyol no aporta arguments per rebutjar-les. Aquest seria el cas, per exemple, de la proposta de fer el desconfinament parcial de nens i nenes per franges horàries.

Buch ha dit que no és partidor d’allargar l’estat d’alarma si l’escenari és de recentralització de competències. El conseller ha deixat entendre que el Govern considera que la recentralització ha estat una usurpació de poder per part de Marid. De fet, ha arribat a dir que l’Estat “ha pres” a Catalunya el coneixement de molts catalans i catalanes pel que fa la resolució d’emergències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa