El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch (ACM): “El govern espanyol té por”
  • CA

 

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha lamentat aquest dimarts que el govern espanyol hagi enviat una carta als secretaris municipals dels ajuntaments catalans advertint-los que col·laborar amb el referèndum atempta contra la Constitució. “Tenen por perquè veuen que tot un país està mobilitzat per poder votar”, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio. D’altra banda, Buch ha afirmat que la missiva és una “mostra més de la forma d’actuar del govern espanyol que busca judicialitzar un moviment social i polític”.

 

Segons Buch, els ajuntaments col·laboraran segons estableixi la llei del referèndum que aquest dimarts es donarà a conèixer i ha afegit que la seva entitat respectarà l’autonomia local dels ajuntaments que no hi vulguin participar. 

El president de l’entitat municipalista també ha manifestat que els ajuntaments ajudaran en la realització del referèndum a partir de les instruccions que detalli la llei que ha donar cobertura legal a l’1-O i que es presenta aquest dimarts. 

Buch ha deixat clar que en cas que hi hagi ajuntaments que no vulguin col·laborar en la celebració del referèndum, es respectarà l’autonomia local, però ha afegit que serà la mateixa ciutadania qui els farà reflexionar sobre si han de col·laborar. “Aquest és un moviment tan gran que no hi haurà ningú que el pugui aturar“, ha reblat.

Finalment, Buch ha recordat que la ciutadania ha de saber que hi ha gent que està disposada a donar-ho tot i arriscar-se per preservar la democràcia a Catalunya. “El que més ens ha de preocupar és el judici que ens puguin fer les futures generacions i que vegin que vam fer tots els possibles per aconseguir que Catalunya pogués votar”, ha avisat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa