El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les evita respondre si Madrid ha de dialogar amb Catalunya després del 21-D
  • CA

 

La Comissió Europea manté el mateix discurs que fa setmanes tot i la celebració de les eleccions a Catalunya del 21 de desembre. Una de les portaveus de la institució, Mina Andreeva, ha evitat respondre aquest dimecres si la CE creu que el govern espanyol hauria de dialogar amb el Govern que es formi a Catalunya, que previsiblement estarà format per forces independentistes, que ara ostenten, novament, la majoria absoluta al Parlament. En la primera compareixença comunitària després de les eleccions -l’executiu comunitari va fer vacances entre el 22 de desembre i el 2 de gener- Andreeva ha afirmat que la posició de la institució sobre Catalunya “és ben coneguda i s’ha repetit sovint a diferents nivells”. “No tenim res a comentar sobre els resultats d’unes eleccions regionals, com és el cas”, ha declarat. Aquesta ha estat la seva resposta a la pregunta de l’ACN sobre si Brussel·les creu que, davant la repetició d’una majoria independentista al Parlament, és moment per Espanya d’asseure’s a negociar.

 

Un altre portaveu de la institució, Margaritis Schinas, va descartar la setmana de les eleccions “especular” apuntant que “primer cal tenir un govern”. “Les eleccions dijous són unes eleccions per escollir un govern regional i la Comissió Europea treballarà sempre amb tots els governs regionals, és la nostra manera d’operar”, va assenyalar llavors Schinas.

Fins ara, les institucions europees han assegurat que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya és un afer intern, i només es van pronunciar per demanar a Mariano Rajoy que no utilitzés la violència per defensar un projecte polític, després que la policia espanyola i la Guàrdia Civil carreguessin contra la població civil que volia votar i causessin 1.066 ferits l’1 d’octubre.  Però més enllà, la UE s’ha mantingut en la línia de defensar la unitat d’Espanya, encara que hi hagi majoria al Parlament després de les eleccions del 21-D. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa