El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brega al Consell de la República arran de les eleccions
  • CA

Torna la brega al Consell per la República (CxR). La proposta d’ERC d’ara fa una setmana de “congelar la seva activitat” per evitar contaminar les eleccions va caure com una bomba a l’entitat encarregada d’externalitzar el conflicte. La idea dels republicans defensada per Isaac Peraire a través d’un article publicat en aquest diari, reclamava al Consell per la República no fer res fins a noves eleccions i així no comprometre la seva activitat.

La idea dels republicans va agafar amb certa sorpresa a la resta d’integrants del Consell que van reclamar una nova reunió. De fet, se n’han celebrat dues per debatre el plantejament d’ERC que no va fer gota de gràcia a la majoria dels membres del CxR. Però per no engreixar més els problemes d’una institució que no acaba d’arrencar i que tampoc ha convençut la CUP, els membres del Consell van fer una contraproposta a ERC.

Segons ha pogut saber El Món, la proposta de la resta de membres va ser assimilar la situació del Govern de Catalunya al del Consell un cop ja s’hagin convocat les eleccions. “Si el Govern entra en funcions, el Consell per la República, també”, apunten fonts de l’entitat independentista.  En aquest sentit, la resta dels integrants del CxR han advertit a ERC que no en volen ni a sentir parlar de “congelar l’activitat” ara malgrat que hi ha un clima electoral entre els integrants del Govern.

Com a contraoferta, han posat sobre la taula continuar la tasca del Consell fins que el president Torra convoqui les eleccions. “Seria aleshores que deixaríem en funcions el Consell, fins al monent en que es reconfigurés el panorama polític a Catalunya i per no interferir en les eleccions internes”, argumenten.

La resposta del CxR no ha acabat de convèncer a ERC, que continua en la seva posició. El debat és viu i intens i ja s’ha assegurat una nova reunió perquè, si no hi ha acord, es voti. Una situació que els republicans veuen incòmoda perquè, de moment, són els únics que defensen la “congelació de l’activitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa