Bozal es compromet a potenciar l'ús del català en l'Administració de Justícia

La consellera de justícia emplaça López Tena a fer oposicions a l'advocacia de l'estat

La primera sessió de control al Govern ha començat amb una pregunta del diputat de SI, Alfons López Tena, a la consellera de Justícia Pilar Fernández Bozal sobre si es potenciarà l'ús del català en l'àmbit de justícia, de manera que tot el procediment judicial es faci en llengua catalana. Bozal ha assegurat que posarà "tots els mitjans necessaris" per a promocionar l'ús del català però ha justificat que ja s'està fent ara i des de fa anys gràcies al pla de normalització lingüística.

En aquest sentit, Bozal ha recordat que la conselleria de cultura té competències de política lingüística i ha signat acords amb notaris, registradors, despatxos d'advocats i procuradors que intenten potenciar l'ús del català a la justícia perquè les sentències en català han caigut del 20 al 16% en cinc anys.

López Tena, ha replicat a la consellera que no li havia respòs la seva pregunta, que reclamava que detallés si donaria instruccions per a que tot el procediment judicial es faci en català. Davant la insistència de López Tena, Bozal ha emplaçat a transmetre ell mateix aquesta preocupació "fent oposicions a advocat de l'estat."

 
 

Comentaris