El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boye, Talegón i Trias prenen el “relleu provisional” davant del veto de la JEC
  • CA

 

 

Junts per Catalunya ha manifestat que davant del veto de la Junta Electoral Central a excloure de la llista europea de Junts per Catalunya al president a l’exili Carles Puigdemont i als exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín s’ha optat per buscar-los tres substituts. Així, “de forma provisional” el partit ha col·locat Xavier Trias, Gonzalo Boye i Beatriz Talegón. Es tracta de tres persones que “s’han ofert voluntàriament”.

 

El diputat Josep Costa ha manifestat que “ens trobem davant d’una actuació que ha superat totes les expectatives pel que fa a la vulneració de drets per part de l’Estat espanyol. És una situació d’emergència democràtica que ens porta a combatre políticament i jurídicament la resolució”.

 

Per la seva banda, l’advocat i elegit diputat al Congrés de Madrid, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat en roda de premsa que “des de fa mesos les hem vist de molt grosses, coses que no tenen el mínim fonament legal, però això ho supera. Ho impugnarem davant del Suprem i del Constitucional. Després ho portarem al Tribunal de Luxemburg, amb tota seguretat que guanyarem”. Així mateix, des de Junts per Catalunya tenen el “convenciment” que al final, els candidats finals a les europees seran “els inicialment proposats” i han titllat la resolució de la JEC “d’esperpent jurídic” i “un despropòsit tan gran que ha convertit les eleccions europees en un referèndum entre democràcia i autoritarisme”. Cuevillas ha subratllat que la resolució de la JEC, intentant apartar el president Puigdemont “és arbitrària i autoritària”, tot i que “no ens sorprèn i estem preparats per afrontar-ho amb una gran capacitat de resiliència”.

 

Talegón i Boye han manifestat a través de les xarxes socials el seu posicionament davant d’aquesta elecció:

 

 

 

 

També Carles Puigdemont ha manifestat el seu agraïment als tres substituts:

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa