El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boye obre un front contra el jutge del Volhov per “escoltes il·legals”
  • CA

Nou front arran de l’oeració Volhov. Gonzalo Boye, l’advocat de Josep Lluís Alay, detingut el passat dimecres per la Guàrdia Civil ha registrat un escrit davant l’instructor del Jutjat 1 de Barcelona, Joaquin Aguirre, amb què reclama l’obertura d’una peça separada per la “il·legalitat de les escoltes enregistrades” que consten en el sumari. En l’escri, al que ha tingut accés El Món, el lletrat també alerta que la confiscació dels dos telèfons del seu client, mà dreta del president Carles Puigdemont, respon a un altre interès que no és pas el de la causa. Una situació que genera, a més, indefensió del seu client. 

En l’escrit, Boye denuncia que tot i la detenció i la confiscació dels dos mòbils del seu client no han tingut accés al sumari. A més, remarca que la interlocutòria amb què es basa l’aprehensió dels telèfons no aporta “cap raonament jurídic”. Així, la defensa d’Alay entèn que la “incautació dels mòbils és una mesura absolutament contrària a dret, desproporcionada, carent de qualsevol fonamentació jurídica i a més no persegueix cap de les finalitats que la llei estableix per aoptar una mesura tan invasiva, i a la vegada, restrictiva de drets fonamentals”.

De fet, Boye subratlla que la incautació dels mòbils es basa en la interlocutòria d’escorcoll de Xavier Vinyals, i per tant, Alay ni ha pogut recórrer la decisió judicial amb què s’obligava la confiscació. Entèn la defensa que els fets imputats per la Guàrdia Civil a Alay ni són constitutius de delictes, i que se li estarien vulnerant els drets fonamentals. 

Pel que fa les escoltes telefòniques Boye recorda en el recurs que “han d’estar sotmeses, en tot moment, a un control jurisdiccional estricte que impedeixi que accedeixin a el procés, fins i tot que es conservin , totes aquelles converses i / o dades que no estiguin directament i necessàriament relacionats amb l’objecte de la investigació”. “En el present cas és evident, per tot el que s’està divulgant, que aquest Jutjat ha incomplert amb aquest deure de control, sense perjudici d’altres responsabilitats que també li corresponen”, avisa. 

En aquest sentit, titlla “d’interessades i perverses les filtracions” de les escoltes. “Si això està succeint ara mateix amb aquestes il·legals escoltes bé podem imaginar el que passarà una vegada que es bolqui el contingut dels telèfons mòbils de la meva representat amb el que això implica en termes de privacitat, secret de les comunicacions i imatge”, alerta. Amb aquests fets a la mà, l’advocat d’Alay , reclama al jutge que aturi aquestes filtracions i obri una peça separada i la remeti a una altra autoritat per investigar si s’ha comès un delicte. 

 

 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 06, 2020 | 13:23
    Gonzalo novembre 06, 2020 | 13:23
    Palabra de colaborador con banda terrorista. Amén.
  2. Icona del comentari de: Col·laborador amb banda terrorista? a novembre 06, 2020 | 14:21
    Col·laborador amb banda terrorista? novembre 06, 2020 | 14:21
    Em pensava que no tenia tractes amigables amb fiscals, guardiainsivils i policía-naci...
  3. Icona del comentari de: Ramon a novembre 06, 2020 | 14:22
    Ramon novembre 06, 2020 | 14:22
    Espanya està governada per una banda terrorista. El PSOE.
  4. Icona del comentari de: fideli a novembre 06, 2020 | 15:05
    fideli novembre 06, 2020 | 15:05
    actes de guerra
  5. Icona del comentari de: Goosse a novembre 06, 2020 | 18:01
    Goosse novembre 06, 2020 | 18:01
    No es cansan de ser despreciables franquistes que cobran del Estado per arrebassar derets als ciutadans...aquest Gozalo´s "aprenents de tacitos" amb la cara de l´Abascal tatuada en una natxa i la de Franco en l´altra es la llet que varen mamar a la seva inmunda infantesa pel dematí buscan a la seva mare al "barrio chino" i al vespre fugin del seu pare amb tricorni, begut i la "goma de butano" a la má per escaldar-lo....lo dit despreciables !!
  6. Icona del comentari de: Que vienen las rusas!! a novembre 06, 2020 | 18:34
    Que vienen las rusas!! novembre 06, 2020 | 18:34
    A por ellaaass.. !!! Felipiiinnn...!!
  7. Icona del comentari de: Xarnego a novembre 07, 2020 | 11:36
    Xarnego novembre 07, 2020 | 11:36
    ¡Gracias Sr. Boye!,¿Deles caña, mucha caña, por nosotros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa