Boye avisa: “Espanya no ha volgut anar per les bones, ells sabran”

L’advocat, erigit com a tòtem independentista, triomfa en un acte al Fort Pienc mostrant seguretat en el procés internacional

Localitats exhaurides. Aquest podria ser ben bé el cartell que podria haver penjat l’ANC del Fort-Pienc de Barcelona al Centre Cívic del barri aquesta tarda. La gent ha hagut de marxar perquè l’aforament podria haver tingut problemes de seguretat. La causa, dos dels tòtems del procés. L’advocat que dirigeix l’estratègia judicial internacional de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, i el politòleg, Ramon Cotarelo. Tots dos escortats de Rosario Palomino, de la Crida Nacional, i d’Aleix Sarri, un dels membres de l’estat major del Puigdemont i l’encarregat de plantar el debat de TV3 de les europees.

 

 

Cotarelo i Boye jugaven en camp més que amic. De fet, els han aplaudit abans que diessin res. Tots dos han repartit cartes en la partida del moment del procés sobiranista. Boye. s’ha mostrat segur que guanyarà la darrera batalla legal oberta, la possibilitat que Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comin puguin esdevenir eurodiputats. De fet, Boye ha demanat una “tercera eurordre” per poder fer pal·lesa la seva immunitat parlamentària.

 

 

Boye ha especificat que ara Espanya haurà d’entrar en un “procediment que porten dos anys tractant d’evitar”. “Nosaltres anàvem per les bones, i Espanya per força”, ha asseverat. “Primer ens van dir que no es podien presentar, van haver de corregir; després van ser les urnes que els van convertir amb més de dos milions de vots eurodiputats i ara diuen que no…”, ha retret per advertir que continuaria la batalla.

 

“El que discutirem a Europa és molt senzill: l’article número dos del tractat de Lisboa estableix un espai de lliure circulació de mercaderies i de persones així com de seguretat jurídica”, ha emmarcat. “Si Espanya li posa problemes a tres diputats electes, que pertanyen a dues llistes que representen minories nacionals, ho haurà de valorar un tribunal europeu”, ha assegurat. “Anirem a discutir-ho, ells sabran si volen aquesta discussió a l’àmbit europeu”, ha declarat amb to d’advertència i amb el volum del seu clàssic “Ahí lo dejo”.

 

 

Sobre la sentència del judici del procés, Boye creu que la sentència serà a l'Octubre i portaran els presos polítics a Madrid per fer-los la lectura de la sentència, mantenir-los fins la classificació de la sentència que són dos mesos. És a dir, tornar els presos per les dades quan Pedro Sánchez hagi de pactar els pressupostos generals i alhora donar la presidència del Consell General del Poder Judicial a Manuel Marchena. Tenir els presos a canvi de tornar-los, pot ajudar al suport dels pressupostos. I el favor de tornada és donar-li la presidència del CGPJ. "Una mà renta l'altra i el sabó són els presos", ha especulat. 

 

Per la seva banda, Cotarelo ha reclamat la unitat independentista, fins i tot electoral.  “Abans de la independència tots a una i després, que cadascú faci la seva”, ha emfatitzat. “I més davant un enemic que l’únic que ha de fer és trencar aquesta unitat”, ha argüit. “La unitat fa la força i la desunió, la feblesa i la derrota”, ha afegit. “PSOE, PP, Ciudadanos, Podemos i Vox són el mateix partit, el de la unitat d’Espanya”, ha reblat.

 

 

Comentaris (12)
@Josep Sierra Roca supremacista de socarrel Fa 5 mesos
Ahora no te hagas la estrecha, marrana. Tus correligionarios secesionistas bien que hacen lo mismo o peor. "Fue durísimo", confesó Ada Colau en 'RAC 1', "nos dijeron 'putas', 'zorras', 'guarras'....".
Cotarelo, Boye y el trullo Fa 5 mesos
Cotarelo se sufrió dos injustos años de trullo franquista como preso político. Boye se chupó seis años en el trullo de los catorce a los que estaba condenado por haber participado, con ETA, en los secuestros de Emiliano Revilla y Manuel Prado y Colón de Carvajal. Cuando Boye habla de presos y jabón su cara se ilumina. ¿Buenos recuerdos de las duchas del trullo?.
Guillotina Fa 5 mesos
La soberbia borbónica les llevará, de la mano, al cadalso.
Mario Fa 5 mesos
Espanya no sap lo que es anar per les bonas ,sempre ha sigut de atacar i no escoltar, sempre ha sigut un país dictador represor i lladre , Visca Catalunya lliure. Lluny d Espanya
Atencion Fa 5 mesos
Creo que Boye esta subestimando los "recursos" del estado español. De momento hoy parece ser que los miembros del CGPJ y del SUPREMO, incluido Marchena, "invitan" a una comilona al Presidente del Tribunal Europeo de Justicia. Recordemos como compraron a Juncker... y ahi lo dejo...
Català a Mallorca Fa 5 mesos
Per ridícul el teu país Pepe.... Molt clar en Boye, com sempre. Endavant!!!
Nuestro único tótem es Quico Sallés! Fa 5 mesos
La bella metáfora mezclando presos y jabón, demuestra que Boye es tan gran poeta como es gran abogado. Pero aún así, no llega a las suelas de los totémicos zapatos de Quico, las cosas como son.
Porque Boye es esmirriado que si no Fa 5 mesos
Parecía que en la jura, Puigdemont se iba a sacar la careta de Boye a lo Tom Cruise o Phantomas y jurar la Consti ante la consternación de todos los presentes. Lástima que ver a Boye junto a Vacaburra Borràs y Yeguaface Nogueras deshiciera el hechizo por lo esmirriado que es.
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
Sempre el mateix: només els insults prepotents... pobra gent.
Homes savis Fa 5 mesos
Homes que inspiren confiança.
pepito Fa 5 mesos
pepe cariño, ¿soplanucas o comealmohadas?. pillín mas que pillín.
@ pepepeeeee Fa 5 mesos
Ja ja I tu amb el culet ben apretadet
pepe Fa 5 mesos
Vaya fanáticos ridículos.