El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boye avisa: “Espanya no ha volgut anar per les bones, ells sabran”
  • CA

Localitats exhaurides. Aquest podria ser ben bé el cartell que podria haver penjat l’ANC del Fort-Pienc de Barcelona al Centre Cívic del barri aquesta tarda. La gent ha hagut de marxar perquè l’aforament podria haver tingut problemes de seguretat. La causa, dos dels tòtems del procés. L’advocat que dirigeix l’estratègia judicial internacional de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, i el politòleg, Ramon Cotarelo. Tots dos escortats de Rosario Palomino, de la Crida Nacional, i d’Aleix Sarri, un dels membres de l’estat major del Puigdemont i l’encarregat de plantar el debat de TV3 de les europees.

 

 

Cotarelo i Boye jugaven en camp més que amic. De fet, els han aplaudit abans que diessin res. Tots dos han repartit cartes en la partida del moment del procés sobiranista. Boye. s’ha mostrat segur que guanyarà la darrera batalla legal oberta, la possibilitat que Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comin puguin esdevenir eurodiputats. De fet, Boye ha demanat una “tercera eurordre” per poder fer pal·lesa la seva immunitat parlamentària.

 

 

Boye ha especificat que ara Espanya haurà d’entrar en un “procediment que porten dos anys tractant d’evitar”. “Nosaltres anàvem per les bones, i Espanya per força”, ha asseverat. “Primer ens van dir que no es podien presentar, van haver de corregir; després van ser les urnes que els van convertir amb més de dos milions de vots eurodiputats i ara diuen que no…”, ha retret per advertir que continuaria la batalla.

 

“El que discutirem a Europa és molt senzill: l’article número dos del tractat de Lisboa estableix un espai de lliure circulació de mercaderies i de persones així com de seguretat jurídica”, ha emmarcat. “Si Espanya li posa problemes a tres diputats electes, que pertanyen a dues llistes que representen minories nacionals, ho haurà de valorar un tribunal europeu”, ha assegurat. “Anirem a discutir-ho, ells sabran si volen aquesta discussió a l’àmbit europeu”, ha declarat amb to d’advertència i amb el volum del seu clàssic “Ahí lo dejo”.

 

Sobre la sentència del judici del procés, Boye creu que la sentència serà a l’Octubre i portaran els presos polítics a Madrid per fer-los la lectura de la sentència, mantenir-los fins la classificació de la sentència que són dos mesos. És a dir, tornar els presos per les dades quan Pedro Sánchez hagi de pactar els pressupostos generals i alhora donar la presidència del Consell General del Poder Judicial a Manuel Marchena. Tenir els presos a canvi de tornar-los, pot ajudar al suport dels pressupostos. I el favor de tornada és donar-li la presidència del CGPJ. “Una mà renta l’altra i el sabó són els presos”, ha especulat. 

 

Per la seva banda, Cotarelo ha reclamat la unitat independentista, fins i tot electoral.  “Abans de la independència tots a una i després, que cadascú faci la seva”, ha emfatitzat. “I més davant un enemic que l’únic que ha de fer és trencar aquesta unitat”, ha argüit. “La unitat fa la força i la desunió, la feblesa i la derrota”, ha afegit. “PSOE, PP, Ciudadanos, Podemos i Vox són el mateix partit, el de la unitat d’Espanya”, ha reblat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa