Boye assegura que Torra no acabarà inhabilitat: "Confio que la justícia actuï com un tribunal"

L'advocat del president del Govern espera que el TSJC no es comporti com un "òrgan polític" durant el judici que comença dilluns

Gonzalo Boye, l'advocat del president de la Generalitat, ha assegurat que Quim Torra no acabarà inhabilitat. Així ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio aquest diumenge al matí: "Confio que la justícia actuï com un tribunal, no com un òrgan polític". Sigui com sigui, l'advocat ha constatat els "dubtes" que manté sobre la composició de la sala, que la defensa de Torra ja ha manifestat a les recusacions -denegades- de la causa. Boye, doncs, espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es comporti com un tribunal i no com un organisme polític durant el judici que comença dilluns. La fiscalia demana un any i vuit mesos d'inhabilitació, mentre que l'acusació popular, exercida per Vox, demana dos anys d'inhabilitació.

La Sala Civil i Penal del TSJC jutjarà Torra per un delicte de desobediència, o subsidiàriament un de denegació d'auxili, en no acatar inicialment l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar una pancarta amb un llaç groc i a favor dels polítics presos del balcó del Palau de la Generalitat arran de la convocatòria d'eleccions generals el març passat. És el primer cop des del restabliment de la democràcia que un president de la Generalitat en actiu serà jutjat.

 
 

Comentaris