El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boye, als partits independentistes: “No es dispara dins la trinxera”
  • CA
Gonzalo Boye, en un moment del debat a la UCE

Gonzalo Boye, en un moment del debat a la UCE

Als líders dels partits polítics independentistes cal recordar-los que no es dispara dins la trinxera”. Així ha defensat la unitat estratègica l’advocat de l’estratègia internacional de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye. El lletrat ha reclamat als polítics catalans “disparar de la trinxera cap a fora” per tal de centrar l’estratègia independentista. En un debat celebrat aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada, (El Conflent), Boye també ha posat en valor el paper de l’exili en el “procés de construcció nacional”.  “Què passa si es declara una guerra i ningú no hi va? Què passa si hi ha un judici i ningú no hi va?”, s’ha preguntat amb tota la intenció.

 

En un col·loqui titulat “Procés judicial versus procés nacional”, juntament amb l’advocat Josep Cruanyes i Neus Torbisco-Casals jurista especialista en drets humans, el lletrat ha defensat la unitat d’acció independentista en un procés de repressió de l’Estat cap a l’independentisme.

 

Així mateix ha recordat que sempre que “han jugat fora han guanyat”. de fet, ha assegurat que la “construcció d’una realitat nacional” s’està portant a terme a l’estranger. “Fem un dret que els incomoda”, ha afegit. “Això de ha de continuar, allò de fora és tot el dins”, ha remarcat. “L’exili té una raó de ser: la construcció nacional”, ha reblat.

 

D’aquí  a què hagi fet la pregunta sobre què hauria passat si ningú hagué sanat al judici i l’exili s’hagués configurat com la primera trinxera. En aquesta línia, Boye defensa que l’atac s’hagués bastit a través de batalles jurídiques com les que s’estan realitzant ara tant en l’àmbit de la Unió Europea com a instàncies de l’ONU. La tesi ha estat rebatuda per Ramon Gual, un històric exiliat, que ha replicat que l’exili va tornar a la Generalitat a Catalunya del sud. “Ara no es pot tornar a fiar de 25 persones actualment a l’exili”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa