Boye: “Algú creu que ara l’Europarlament vetarà Puigdemont, Comin i Ponsatí?”

L’advocat de Puigdemont i Comin dona per fet que els electes de JxCAT ocuparan el seu escó a Brussel·les després del pronunciament de l’Advocat del TJUE

“Carles Puigdemont, Antoni Comin i Clara Ponsatí ocuparan el seu escó d’eurodiputats que van obtenir el passat 26 de maig per JxCAT”. Aquest és el pronòstic que fa a El Món l’advocat de Carles Puigdemont i Antoni Comin a Bèlgica, Gonzalo Boye, després de conèixer que l’Advocat General del Tribunal de Justícia de la UE ha emès una opinió en què assegura que Espanya no podia impedir que un eurodiputat prengués possessió del seu escó amb condicions addicionals com ho és jurar o prometre la Constitució espanyola de forma presencial, un requisit que no consta en cap llei i que va ser imposat per la Junta Electoral Central (JEC). L’Advocat del TJUE deixa clar que Junqueras tenia la legitimat de les urnes per recollir la seva acta d’europarlamentari d’ERC, i si bé l’informe d’aquest òrgan independent no és vinculant, en la majoria dels casos el Tribunal adopta les seves opinions com a pròpies, ja que vetlla per l’aplicació correcta del dret comunitari.

Més info: Cuevillas: "S’aplana el camí perquè presos i exiliats ocupin el seu escó a Brussel·les"

Sobre l’efecte que pot tenir el pronunciament que ha fet l’Advocat referit a Oriol Junqueras, Boye remarca que ja no serà vàlid per al líder d’ERC perquè ja està inhabilitat, però “els arguments sí que són vàlids per al cas de Puigdemont i Comin, i quan arribi el Brexit, per a Ponsatí. De fet, els arguments que utilitza coincideixen amb els que vam utilitzar nosaltres en la demanda contra el Parlament europeu”.

El plenari de constitució a l'hemicle del Parlament Europeu, a Estrasburg

El plenari de constitució a l'hemicle del Parlament Europeu, a Estrasburg

En aquest sentit, l’advocat es mostra optimista: “Esperarem a les nostres resolucions, però l’Advocat General ha marcat un criteri, que és el del TJUE. I després d’aquest pronunciament, algú creu que el Parlament europeu s’oposarà ara a que Puigdemont, Comin i Ponsatí siguin eurodiputats? Evidentment, no. El Parlament no s’oposarà a que prenguin possessió”, assegura, i afegeix que “els serveis judicis del Parlament europeu ens deuen estar maleint, hauran de recular i han fet el ridícul vulnerant els drets d’eurodiputats”.

Més info: L'advocat de la UE diu que Junqueras ha de ser eurodiputat

 

Finalment, Gonzalo Boye interpreta l’opinió de l’Advocat General com “un pronunciament molt clar en contra de les pressions i maniobres espanyoles, i una garrotada per a la JEC, el Suprem i el mateix Parlament europeu”.

Més info: Urías (exlletrat del TC): “El veto europeu a Junqueras vulnera la llei espanyola i de la UE”

 

Comentaris (11)
Miquel Fa 2 mesos
Más de dos miliones de catalanes no han tenido derecho a elegir los representantes de europa. Creo deberian de volver a hacer las votaciones con los eurodiputados catalans que no dejaron hacer sus fumciones..
Aniol Fa 2 mesos
Ei! hooligans del borbonisme trampós, impostor i criminal que treieu el cul per aquí (no sabeu fer altra cosa que produir merda), ja saben a casa vostra que sóu tant males persones?
Madoma Fa 2 mesos
Les pressions amenaçadores de la vicepresidenta Ñ a Bèlgica. Les manifestacions de Sànchez respecte a la separació de poders al TC. Les actituds de la PN I GC fora de mida cap als independentistes per voler votar. Per no anomenar els "impresentables" diputats de Vox en les seves exposicions. Aquestes actituds i moltes altres q podríem assenyalar, alguns alts comandaments europeus hi estan a sobre i no les deixaran passar. A més estic convençut de la molt bona feina de la Casa de la Rep
El cara dura. Fa 2 mesos
Este exetarra se está poniendo como un cerdo con perdon para los cerdos, cada dia da mas asco.
Vicenç Ramoneda Fa 2 mesos
La caverna tremola: “Puigdemont podria tornar a Espanya i no ser detingut.” La caverna mediàtica espanyola, un dels tentacles de l’Estat contra Catalunya, ha començat a tremolar. Després de fer seguici del discurs oficialista per a atacar els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, després de la posició de l’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, han començat a veure la realitat.
No te creo Boye Fa 2 mesos
El TJUE ya se pronunció en julio de este año rechazando todas las medidas cautelares solicitadas para que Puchineli y Tontín pudieran ocupar su escaño. ¿Se va a auto-contradecir por una opinión no vinculante?.
Este miserable ex-terrorista ya engaña a muy poquita gente. Fa 2 mesos
Eso sí, en cobrar minutas no engaña a nadie.
Jordi Fa 2 mesos
La sol lució es molt senzilla, n'hi ha prou que el PPSOE demani un suplicatori contra ells i adeú Eurodiputats..
Justament Fa 2 mesos
Tant de bo sigui així. Però em sembla que airejar optimismes i assenyalar el mal comportament d'Ñ ens pot perjudicar.
josep Fa 2 mesos
puta españa mori el borbó
jg Fa 2 mesos
todos presionaran para que el tsjue no siga en este caso las tesis del abogado general...
GAVANENC Fa 2 mesos
Pero a Europa hi ha separació de poders......no????