Boya es defensa al TSJC denunciant la "persecució ideològica" de l'Estat a l'independentisme

L'exdiputada de la CUP al·lega que no va rebre mai notificacions del TC ni querelles de la fiscalia

Mireia Boya es defensa de l'acusació de desobediència de la qual se l'investiga al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel procés sobiranista al·legant que "la imputació, processament i actual acusació en contra seva obeeixen a l'estratègia estatal, operada simultàniament des de fronts judicials, policials, mediàtics i polítics, de persecució ideològica de tot l'independentisme", segons indica a l'escrit presentat al tribunal que ha avançat 'Nació Digital'. Al mateix escrit, la defensa de l'exdiputada de la CUP al Parlament de Catalunya assegura que Boya no va rebre "mai" cap tipus de notificació ni de requeriment del Tribunal Constitucional ni tampoc "va ser subjecte de cap querella" de la fiscalia.

A banda, l'escrit de la defensa de Boya davant del TSJC desgrana un a un els fets pels quals les acusacions arriben a la conclusió que és culpable d'un delicte de desobediència o d'organització criminal, i afirma que totes les intervencions que se li atribueixen les va fer com a "diputada electa" del Parlament "en exercici legítim dels seus drets fonamentals a la participació política i a la llibertat ideològica", i a l'empara de la seva "inviolabilitat com a diputada" pels vots i opinions emesos en exercici del càrrec.

A l'escrit, la defensa de l'exdiputada també denuncia que "la reacció de les estructures de l'estat espanyol s'emmarca en la pràctica històrica de la repressió contra l'independentisme", que s'ha anat fent "extensiva i més intensa" a mida que aquesta opció ideològica "creixia i s'estenia entre la ciutadania" i anava assolint, des de plantejaments "plenament pacífics i democràtics, fites polítiques en el camí de l'objectiu de la creació d'una república catalana independent".

Boya s'enfronta a penes que van des d'una multa de 8 mesos i 1 any i 4 mesos d'inhabilitació que demana l'advocacia de l'Estat per un delicte de desobediència als 12 anys de presó que demana l'acusació particular de Vox per un delicte d'organització criminal. Són les mateixes penes que demanaven al Tribunal Suprem abans que aquest decidís traslladar la causa per a ella i els exmembres sobiranistes de la Mesa del Parlament al TSJC.

 

En concret, l'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia consideren Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet autors d'un delicte de desobediència greu i demanen per als quatre primers multes de 30.000 euros i inhabilitació per a càrrec públic d'1 any i 8 mesos. L'excepció és Joan Josep Nuet que no sostenia les tesis sobiranistes però va facilitar el debat al Parlament. La Fiscalia li demana una multa menor, de 24.000 euros, i una inhabilitació d'1 any i 4 mesos.

En el cas de Boya Advocacia i Fiscalia difereixen. Mentre els primers demanen inhabilitació d'1 any i 4 mesos i multa de 24.000 euros, els segons sol·liciten multa de 30.000 euros i inhabilitació d'1 any i 8 mesos. Vox, de la seva banda, demana per als cinc membres de la mesa del Parlament i per a Boya 12 anys de presó per un delicte d'organització criminal i una sanció de 108.000 euros i dos anys d'inhabilitació per un altre de desobediència continuada.

 

Comentaris (8)
Defensa inepta Fa 5 mesos
"El profe em té mania" no és una gran defensa, Boya. Et porta directament a la condemna.
JordiP Fa 5 mesos
No, ignorant. Si o en té, el tribunal tampoc no els té. Signada llur recepció, és clar. Ja se veurà. Guarda els teus disbarats per a quan s'escaigui,
a tots Fa 5 mesos
pobrecillos todos con vuestro victimismo , como os gusta dar pena . se saltaron las leyes y dieron un golpe de estado ningun pais del mundo lo permitiria asi que menos llorar y mas trabajar
Merda Fa 5 mesos
Que dolent que és el Boris britànic, tanca el Parlament anglès... Rajoy-Sánchez empresonen la presidenta del nostre Parlament i, inhabiliten, multen la nostra mesa del Parlament. Que "bons" que són els espanyols! MERDA!
No ens maten però no ens deixen viure Fa 5 mesos
Espanya, l'antic regne de Castella, té una història de sang, persecució de les idees, conquestes, genocidis, guerres, bombardejos, venjances, espolis, corrupció, ... Viuen amb aquest pòsit històric. Ara no ens maten gràcies a ser a la UE.
Neng Fa 5 mesos
Quien te ha contado ese cuento. El ilustradisimo historiador(jajaja) curcurull? Dais pena
JordiP Fa 5 mesos
Zote.
Neus Fa 5 mesos
Que li expliqueu al t.s.j.c si tot es la mateixa porqueria franquista borbònica
Jordi Comasobirana Fa 5 mesos
I quan demanaran penes de presó i multes a M. Rajoy i la resta de bandits del ppsoe? Ah no perquè això és Caspanyistàn, país poblat per ñordos del Francocretaci.
Fàstic Fa 5 mesos
Volen escarni i humiliació. Quin fàstic
Català a Mallorca Fa 5 mesos
Hi ha una cosa que em fa ballar el cap, sí l, única raó x la qual al senyor Nuet se li demana un càstig menor és pq ell no defensava les tesis independentistes, això no és persecució d, idees? Què jutgen, el fet de permetre el debat o el fet de permetre el debat segons la teva opinió? I la gent no vol veure encara el circ de tota aquesta justícia dement?!!!!