Bosch recorda els presos polítics a la recepció de Saint George Day a Westminster

El Conseller d'Exteriors assegura que Sant Jordi és el patró de la "lliure paraula" en un acte amb l'speaker dels Comuns, John Bercow

 

 

 

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha participat aquest migdia a la recepció oficial amb motiu del Saint George Day que s'ha celebrat a Westminster. En un acte organitzat pel diputat Andrew Rosindell i que ha comptat amb la participació de l'speaker dels Comuns, John Bercow, Bosch ha posat l'accent en el fet que Anglaterra i Catalunya "comparteixen el mateix patró", i ha fet un repàs històric a la tradició de Sant Jordi que omple els carrers de gent i que consisteix en "intercanviar llibres i roses en nom de la cultura i de l'amor".

 

 

El conseller Bosch ha situat també el dia de Sant Jordi com una diada "de la cultura, la llibertat i la lliure paraula". "Avui les roses són per tot arreu, i prenen totes les formes i colors. Avui trobem roses vermelles, blanques, roses i també grogues", ha manifestat. Bosch ha agraït a l'speaker dels Comuns, John Bercow, la possibilitat de dirigir unes paraules des de Westminster, i ha recordat que tant el parlament britànic com el català "tenen una llarga tradició democràtica". "Per mi, és un honor poder parlar en aquest temple de la democràcia i la lliure paraula", ha recalcat.

 

 

El conseller també ha recordat que hi ha persones a l'Estat espanyol que són a la presó per motius polítics. "L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, està empresonada justament per permetre la lliure paraula, així com el meu predecessor, Raül Romeva", ha explicat. L'acte ha comptat també amb la intervenció de Joanna Cadman, presidenta de la Royal Society of Saint George, i d'Andrew Rosindell, vicepresident de l'All Party Parliamentary Group (APPG) on Catalonia.

 

Comentaris