Bosch: "Ja n'hi ha prou d'esclafar la democràcia amb burocràcia"

El conseller d'Acció Exterior reclama des de Mèxic que s'"arregli" una situació "inacceptable"

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha reclamat des de Mèxic, on es troba de viatge oficial, que s'arregli la situació "inacceptable" d'Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín amb els vetos a recollir les actes d'eurodiputats: "Ja n'hi ha prou d'esclafar la democràcia amb burocràcia", ha lamentat en declaracions a l'ACN, el dia en què els futurs membres espanyols d'Eurocambra han d'acudir al Congrés dels Diputats per acatar la Constitució com a pas previ per a prendre possessió de l'escó. El titular d'Exteriors ha recordat que els polítics catalans van rebre els vots 1,7 milions de persones i ha considerat una arbitrarietat que el diferent tracte que el Tribunal Suprem i la Junta Electoral Central han donat a Junqueras, empresonat a Soto del Real, i per Comín i Puigdemont, a Brussel·les. 

"Ara resulta que els que estan fora han d'anar a Madrid i el que ja és a Madrid no el deixen sortir, en què quedem? Sempre hi ha alguna excusa perquè aquells que han estat triats no puguin representar la gent", ha etzibat. A més, Bosch ha puntualitzat que aquesta no és la primera vegada que l'estament judicial intenta "tergiversar" el resultat de les urnes i ha recordat que la Unió Europea es basa en principis democràtics de respecte als drets humans i civils. "Aquesta Europa ha d'acollir les persones que han estat votades i si no és així que l'Estat espanyol ho arregli; prou de traves i excuses burocràtiques", ha insistit.

Amb tot, el conseller d'Acció Exterior ha reiterat el compromís europeista del Govern. "Creiem en les institucions europees i per això pensem que és tan important defensar les nostres conviccions al Parlament Europeu", ha dit. Per Bosch, l'Eurocambra ha de ser un ens que faciliti que els representants escollits tinguin la possibilitat de convertir-se en parlamentaris europeus.

 
 

Comentaris