El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bosch (ERC): “Només faltaria que l’Ajuntament de Barcelona fos un impediment per a l’1-O”
  • CA

 

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha avisat aquest dimecres que “només faltaria” que el consistori de l’alcaldessa Ada Colau fos un impediment per al referèndum sobre el futur polític de Catalunya que el Govern preveu celebrar l’1 d’octubre. “Tots els demòcrates han de tenir molt clar que han de facilitar el vot. Ni se’m pot ocórrer que els demòcrates puguin si més no plantejar la idea de dificultar el vot“, ha asseverat en roda de premsa, després que la portaveu de CatComú, Elisenda Alamany, assegurés el dimarts que l’Ajuntament no seria un impediment en el referèndum. Ha avançat que els edils republicans votaran en contra de la proposta del PP per rebutjar el referèndum en el ple municipal del divendres, i ha remarcat: “Tots els demòcrates no podem fer una altra cosa que facilitar el vot.

 

La proposta del PP pretén obstaculitzar i boicotejar” el referèndum. Sobre la connexió del Trambaix i el Trambesòs, Bosch ha demanat convocar la comissió d’estudi aprovada en el ple de març per debatre l’assumpte i les quatre propostes que planteja l’estudi encarregat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que inclou la de soterrar-lo parcialment, cosa que ERC va demanar estudiar: “El que deien que era impossible ara resulta que no és tan impossible”, encara que més costós però amb altres avantatges, cosa que demana analitzar. Ha sostingut que és possible aconseguir un consens, però ha avisat el Govern municipal que aquest no s’aconsegueix fent anuncis sinó treballant, i ha exigit que l’assumpte no es converteixi en un arma electoralista: “No volem el tramvia de Colau, en tot cas estem disposats a treballar pel tramvia de Barcelona”.

Bosch ha avançat que ERC portarà al ple municipal una proposta per actualitzar el Pla Director del recinte de la ja tancada presó La Model, acordat el 2009 amb actors implicats per definir els equipaments que se situaran a l’espai, i ha advocat per “mantenir la seva essència” i per començar a treballar al més aviat possible. Els republicans demanaran que l’Ajuntament compri l’espai de les antigues casernes de Sant Andreu propietat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i cedit a la Germanor d’Antics Cavallers Legionaris, que realitzen activitats i desfilades en el terreny, en els quals hi ha equipaments previstos. També promourà una declaració institucional per “condemnar la incompetència” del govern de Madrid davant els col·lapses en l’Aeroport del Prat, amb cues que assegura que no s’han produït en el de Madrid-Barajas, i demanarà que l’Ajuntament impulsi una campanya de sensibilització sobre l’Alzheimer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa