Bosch denuncia la "repressió" de l'Estat i la sentència de l'1-O als Estats Units

El conseller d'Afers Exteriors reclama que la situació a Catalunya hauria de ser d'interès i preocupació per als nord-americans

El conseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch, ha denunciat la "repressió" de l'estat espanyol i la situació dels presos i exiliats en una conferència a la universitat Johns Hopkins dels Estats Units. Segons ell, a Catalunya la "majoria" de la gent sent que falta "llibertat d'expressió" i que s'estan vulnerant drets fonamentals. Per això, ha reivindicat que la situació a Catalunya hauria de ser d'interès i preocupació per als Estats Units. El conseller creu que si els pares fundadors dels EUA poguessin opinar sobre l'afer català, dirien que "la gent hauria de poder decidir el seu futur democràticament".

"Catalunya vol ser lliure", ha defensat al centre universitari. En aquest sentit, Bosch ha reivindicat que la creació d'una república catalana ha de ser "instrumental" per garantir "els millors drets civils, llibertats, i empoderament i emancipació dels ciutadans". Bosch, de viatge oficial a Washington aquesta setmana, ha recordat les paraules de l'expresident dels Estats Units Bill Clinton l'octubre del 2001 sobre Catalunya. "El futur serà català o talibà", va dir Clinton a Barcelona. Bosch ha assegurat que aquest tarannà català significa "diàleg, pau i democràcia".

 
 

Comentaris