El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bosch demana a la UE que respecti els drets polítics dels eurodiputats catalans
  • CA

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha publicat aquest dimecres un article simultani a catorze mitjans internacionals per carregar contra la decisió del Parlament Europeu de vetar l’entrada a Carles Puigdemont i Toni Comín, eurodiputats electes. L’article s’ha publicat a mitjans com The Guardian (Regne Unit), Libération (França), La Repubblica (Itàlia), Le Soir (Bèlgica), Neues Deutschland (Alemanya), HBL (Finlàndia), ETC (Suècia) o Público (Espanya), entre molts d’altres.

Bosch demana que les institucions europees respectin els drets polítics de Puigdemont, Comín, i Oriol Junqueras, també escollit com a eurodiputat en les passades eleccions del 26 de maig. Al text, el conseller es pregunta com pot ser que la societat catalana sigui europeïsta però que alhora les seves institucions estiguin vulnerant els drets polítics dels votants i dels representants. “Catalunya sempre ha estat un soci compromès i real en la construcció del projecte europeu i ha contribuït activament a definir l’Europa actual”, recorda.

El conseller també apunta que els eurodiputats catalans “han estat presents en importants debats europeus defensant els drets i les llibertats fonamentals”. “Si no s’autoritza aquests tres eurodiputats a participar de la propera legislatura, Europa no només haurà perdut tres membres actius i proeuropeus, sinó també una oportunitat de mostrar al món que el Parlament Europeu és un espai de llibertat, democràcia i drets fonamentals”, afegeix.

Negar els drets polítics dels eurodiputats electes no s’adeqüaria a una democràcia europea moderna”, assegura Bosch, que també avisa que “la legitimitat del Parlament Europeu podria quedar en qüestió si no es protegeixen els drets dels representants escollits democràticament”. “Com a demòcrates, hem d’exigir que tots els que hagin guanyat democràticament el seu escó al Parlament Europeu puguin representar els seus ciutadans i treballar per defensar la seva visió d’una Europa inclusiva i social”, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa