El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bosch defensa la llibertat per a fomentar “la creació, el talent i la innovació”
  • CA

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Internacionals i Transparència, Alfred Bosch, ha assegurat aquest divendres que “no hi ha contradiccions” entre la situació política i el “poder del talent a Catalunya”. “La majoria de catalans demana llibertat, i sense llibertat no hi ha creació, talent ni innovació”, ha assegurat en el ‘Barcelona Alumni Global Summit’, organitzat per SciTech DiploHub. El conseller ha reivindicat Barcelona com a “capital científica” i ha reiterat la necessitat d’atraure i retenir talent. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la tinenta d’alcaldia per l’Agenda 2030 i Transició Digital de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, que ha assegurat que la ciència és “fonamental” per tal que Barcelona sigui una ciutat “tractora de projectes interessants”.

De fet, el director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig, ha assegurat que Barcelona és una capital “de primer nivell, que competeix de tu a tu amb els principals ‘hubs’ mundials”, com Hong Kong, San Francisco, Boston o Londres.

El conseller ha afirmat que, en el segle XXI, el talent és el factor més important per aconseguir l’èxit i ha agraït als membres de la xarxa Barcelona Alumni la seva tasca com a “ambaixadors de Barcelona al món”.

En aquest sentit s’ha pronunciat també el director executiu de SciTech DiploHub, que ha assegurat que els membres de Barcelona Alumni posicionen Barcelona “com un ecosistema clau en termes de ciència, tecnologia i innovació”.

Per altra banda, Bosch ha reivindicat el posicionament de la ciutat com a “capital dels telèfons mòbils, de les ‘startups’ i la ciència” però ha recordat que “Barcelona és l’element central d’una xarxa que engloba tot un país”, en referència a Catalunya.

Quant a la situació política, el membre de l’executiu de Quim Torra ha assegurat que hi ha una “estreta relació” entre el sentiment de comunitat i la manera de treballar.

La tinenta d’alcaldia Laia Bonet ha reivindicat la necessitat de Barcelona d’atreure i retenir talent i ha recordat que la capital catalana està “competint” amb moltes altres ciutats. En aquest sentit, Bonet ha valorat la feina de Barcelona Alumni com una iniciativa “molt important” per mantenir una xarxa de contactes “fonamentals” en un entorn “on el talent és molt buscat”.

Així mateix, Bonet ha assegurat que la ciència té un paper “fonamental” i ha destacat el paper de Barcelona com una ciutat “tractora de projectes interessants”.

En aquest sentit, Roig ha assegurat que Barcelona és una “capital de primer nivell” i ha reivindicat el talent, les infraestructures o l’ecosistema d’empreses tecnològiques com alguns dels seus “principals actius”.

A la cimera, celebrada aquest divendres, hi ha assistit investigadors de centres de recerca i universitats com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Harvard, d’Òxford, la NASA o la Universitat de Soochow a la Xina, tots ells, relacionats amb Barcelona en algun punt de la seva trajectòria educativa o professional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa