Bosch avisa l'Estat que té sis mesos per complir amb l'informe de l'ONU sobre els presos

El conseller d'Acció Exterior alerta que la qüestió pot arribar fins a l'Assemblea General si s'ignora la petició de posar en llibertat Sànchez, Cuixart i Junqueras

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha avisat al govern espanyol que disposa de sis mesos per complir amb l'informe de l'ONU que demana l'alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras. "Si el 27 de novembre l'Estat espanyol no ha complert, i sembla que no té intenció de complir, si no són alliberats, aquest informe s'elevarà al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides", ha advertit. Si arribats a aquest punt, l'executiu de Pedro Sánchez encara ha ignorat l'informe, es podria elevar la qüestió fins a l'Assemblea General perquè exigeixi "mediació" en aquest problema. En una interpel·lació d'ERC al Parlament, Bosch ha explicat que tot i que no hi ha sancions, el document sí que és "vinculant" perquè significa que Espanya incompleix els pactes subscrits en matèria de drets humans.

El conseller també ha retret que s'hagi "menystingut i ridiculitzat" l'informe. "S'ha qüestionat el contingut i l'honorabilitat dels experts; s'ha demanat la recusació de dos d'ells", ha recriminat Bosch, que ha assenyalat que són professionals "considerats millors entre els millors" i no "un grup d'amics" del Govern.  Bosch s'ha mostrat convençut que arribaran més informes en aquesta línia que es pronunciaran sobre la situació d'altres presos.

 
 

Comentaris (9)
Javi Fa 5 mesos
Ganan sueldazos y la gente no os enteráis que lo que cobran de más es el dinero debería ir pa sanidad y problemas que hay en Cataluña son todos unos sinvergüenzas veras como nunca se bajarán los sueldos pa ayudar eso luego España oprime son todos unos sinvergüenzas
Miquel Fa 5 mesos
La dreta espanyola és feixistoide i l'esquerra és jacobina. El 'problema catalán' no té solució.
jg Fa 5 mesos
por una "opinión" de un grupo de trabajo de la ONU? no esperamos a alguna resolucion de mayor rango? es por poner las cosas en su sitio
Lisa Fa 5 mesos
Quan espanyolista garrulo, ignorant i cabró que aquest matí s'ha eixecat amb ganes de escriure...
jg Fa 5 mesos
tranquilízate , muchacho...que te va a dar algo...
Combat Fa 5 mesos
A veure quan arribarem a denunciar.que Ñ és impune. Hem votat i no ha servit. Tot el govern anul.lat. I d'aquí 6 mesos ja hi haurà sentència. Sis plau, no especulem en base a ideals ni suposicions. No diem que són feixistes?
Vale... Fa 5 mesos
... y si no, qué? ¡Susvai acomé un mohón!
¡Ooooh! Fa 5 mesos
Simplemente grandioso, Bosch, como siempre. En estos momentos Pedro Sanchez corre a esconderse en el maletero, presa del terror.
Pregunta-li a Assange, Bosch Fa 5 mesos
Ell t'informarà del cas que ha fet UK als informes del mateix grup de l'ONU sobre la seva posada immediata en llibertat des de 2010.
Buuuuu, susto Fa 5 mesos
Que viene Bosch. Ni caso a este pelma.