Borrell vol ser comissari europeu: "Crec que tinc capacitat, sens dubte"

El ministre espanyol en funcions justifica la renúncia a ser eurodiputat i seguir a Exteriors per la "incertesa" d'una eventual investidura de Sánchez

El ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, manté les portes obertes tant a Brussel·les com a Madrid. Segons ha afirmat en declaracions des de l'Eurocambra, la renúncia a ser eurodiputat s'explica per l'escenari "d'incertesa" d'una eventual investidura de Pedro Sánchez i el president espanyol ha "preferit" que seguís al capdavant d'Exteriors, com a mínim mentre no hi hagi un nou govern. En tot cas, Borrell ha insistit en el fet que "no cal ser europarlamentari per ser comissari" i creu que "sens dubte" té "capacitat" per a ser-ho. "Molta gent podia pensar raonablement que el meu destí final no era el parlament sinó altres llocs executius", ha justificat preguntat pels seus electors.

"Tant és treballar per Europa com a europarlamentari que com a membre de la Comissió Europea o fins i tot com a ministre", ha dit sense concretar què farà si finalment hi ha un govern socialista. "No era gaire raonable que el càrrec de ministre d'Exteriors quedés vacant durant un temps indefinit", ha dit, afegint que no es pot deixar vacant encara que l'assumeixi algun altre company de gabinet.

En aquest sentit, ha argumentat que "hi havia una incompatibilitat absoluta entre seguir sent ministre i assumir l'escó d'eurodiputat". En canvi, ha repetit en diverses ocasions, "no cal ser europarlamentari per ser hipotèticament comissari". Segons ell, la situació actual a l'Estat el requereix com a ministre en funcions, un càrrec que "sens dubte és molt més exigent" en el moment actual. A més, ha apuntat que el Parlament Europeu tancarà per vacances dies després de constituir-se mentre que "el govern espanyol haurà de seguir governant".

"Si les expectatives d'una investidura fossin més "certes en el curt termini possiblement", ha admès, la decisió hauria estat una altra. Borrell, que aquest dimecres era a Brussel·les, ha atès els mitjans després de comunicar la decisió en persona al president de l'Eurocambra, Antonio Tajani.

 
 

Comentaris (11)
Juma Fa 7 mesos
Tu si que pots. Nyap rera nyap. Pobre EUROPA, si el fan comissari hi haurà un BREXIT massiu.
Ferran Fa 7 mesos
El Borrellet puede hacer cualquier cosa, antes que volver a la fleca dels pares.
Pere Fa 7 mesos
Sí, realment és la persona idonea per representar la merda de espanya. Aviam si ho fas força be!
Edgar Fa 7 mesos
Obvi que a la seva edat no ha de tenir avia. Un superb sense motiu, sens dubte.
Rocacorba Fa 7 mesos
En Josè borrell, es un pesonatge, malgrat parlar catala, que vol veure anulada, arrasada la Naciò catalana. Ell un bon sou i la seva 2ª companya, també del partido socialista castellano, amb un altre bon sou. I el pais anar pagant. Castella ñol. Ni al seu mpoble el volen !.
Ja, ja, ja, ja, ... Fa 7 mesos
No tens capacitat ni per gestionar una compra al supermercat
Ja ho tenia pensat Fa 7 mesos
Com a comissari pot manegar i contrarestar millor tot l'assumpte de l'acció exterior sigui la dels exiliats sigui la del Govern. Tenen més poder els comissaris que els europarlamentaris.
JCM Fa 7 mesos
Un creti , sens dubte.
Per fer mal el que faci falta Fa 7 mesos
Segur que ho vol/volen per poder fer quan més mal possible als catalans des de fora, el seu ideal, són 300 anys d'odi i ganes d'acabar amb una llengua, una cultura, una economia, un poble, en definitiva : fent l'espanyol
ganxó Fa 7 mesos
Compte Sr. Jose Manuel Durao Barroso, en qui es posa a casa. Aquest paio es "master" en fotre cagades quan treballa per la ÑA . Tot i essent català ,és en Pepe Borrel Al fosar de les Mores " l'avi Jordi" no li voldria pas.
X*2 Fa 7 mesos
Desapareix feixista botifler
Desapareig X*2 Fa 7 mesos
Feixista secessionista katalanet (de merda, per cert).