El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borrell tem que li facin un ‘escrache’ a Catalunya
  • CA

 

El ministre d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha condemnat aquest dilluns l'”escrache” que va patir a Barcelona el jutge instructor del procés, Pablo Llarena, i ha avisat de la tensió creixent que es viu a Catalunya: “La meva condemna a aquests actes i les expressions que els van acompanyar, ha estat el jutge Llarena però demà puc ser jo”, ha dit.

 

Preguntat durant una roda de premsa al costat del seu col·lega jordà, Ayman al-Safadi, Borrell ha assenyalat que ell ja ha advertit en alguna ocasió que “la situació a Catalunya s’està posant molt tibant”, en el sentit que “de moment hi ha violència contra les coses, però primer hi ha violència contra les coses i després hi ha violència contra les persones”. “Cal tenir molta cura amb això”, ha afegit.

 

A més, creu que “una societat democràtica no hauria de quedar-se indiferent” quan algú utilitza l’expressió “el carrer és nostre”, que, segons ha dit, a ell li porta “records d’una altra època”. “El carrer és de tots, els espais públics són de tots”, ha prosseguit el ministre, que ha recordat que existeix una sentència del Tribunal Suprem que diu clarament que en els llocs públics no poden exhibir-se símbols partidistes.

 

Borrell ha evitat comentar les noves crides de l’independentisme per a un referèndum pactat, perquè “ja està tot dit” després de l’entrevista del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el de la Generalitat, Quim Torra. També ha insistit que ell no és el ministre responsable de la comissió bilateral Estat-Generalitat que se celebrarà el dimecres, i en la qual la Generalitat vol parlar d’aquesta possibilitat.

 

Tampoc ha valorat que el president del Parlament balear, Baltasar Picornell, hagi assegurat que el Rei Felip VI està disposat a estendre ponts amb Catalunya, perquè per al ministre això no és “res de nou”, sinó que “estendre ponts entre llocs que tenen conflictes socials és alguna cosa absolutament imprescindible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa