El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borrell nega haver firmat com a Alt Representant la carta de suport a Martín Villa
  • CA

L’Alt Representant de la UE Josep Borrell ha negat haver firmat la carta de suport a l’exministre Rodolfo Martín Villa, investigat a Argentina per crims contra la humanitat. “Les afirmacions i informacions que asseguren que l’alt representant Josep Borrell suposadament va escriure o signar una carta a un jutge argentí en relació amb la investigació de Martin Villa són absolutament falses”, ha assegurat a l’ACN el portaveu del cap de diplomàcia europea, Peter Stano. Segons el portaveu, Borrell sí que va enviar una carta el maig del 2019 quan era ministre espanyol d’Exteriors a l’ambaixador argentí a Espanya i a l’ambaixador espanyol a Argentina “relativa a la investigació” sobre Martin Villa.

“Aquests intercanvis són normals en un context d’afers relacionats amb la protecció consular dels ciutadans”, defensa.

El portaveu remarca que Borrell va demanar a l’ambaixador espanyol que “s’abstingués de qualsevol acció que pogués ser considerada com una interferència amb el procés judicial” a Argentina.

Així, Borrell desmenteix que estigui entre els signants de les missives de suport enviades a la jutgessa argentina que l’investiga per 13 delictes d’homicidi, tal com va publicar dilluns ‘Eldiario.es’.

Les cartes de suport

Segons ‘Eldiario.es’, Felipe González, José María Aznar, José Luís Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy van fer arribar cartes de suport a Martín Villa a la jutgessa argentina, així com els exsecretaris generals d’UGT i CCOO Nicolás Redondo, Cándido Méndez, Antonio Gutiérrez i José María Fidalgo.

Està previst que Martín Villa declari davant la jutgessa argentina a través d’Internat des de l’ambaixada del país sud-americà a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa