Borrell creu que les delegacions catalanes són "nocives" per als interessos d'Espanya

El conseller Bosch replica que "el pitjor enemic de la imatge exterior d'Espanya és el que fa l'Estat quan vulnera drets"

El ministeri espanyol d'Afers Estrangers s'oposa a l'obertura de les delegacions de Mèxic, l'Argentina i Tunísia aprovades pel govern de la Generalitat, i recorrerà la decisió per la via contenciosa-administrativa perquè considera que l'activitat de les oficines catalanes a l'exterior és "perjudicial pels interessos de l'Estat". En un informe a què ha tingut accés l'ACN, el ministeri dirigit per Josep Borrell desaconsella l'obertura i lamenta que l'acció exterior catalana suposa un "esforç suplementari" de la diplomàcia espanyola per "contrarestar la propaganda secessionista". De fet, l'advocada de l'Estat demanarà "mesures cautelars per evitar activitats perjudicials pels interessos de l'Estat". En una entrevista a l'ACN, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, replica que "el pitjor enemic de la imatge exterior d'Espanya i la seva reputació és el que fa l'Estat quan vulnera drets civils i humans i erosiona la democràcia", i no l'activitat exterior de la Generalitat.

A l'informe, el ministeri espanyol assegura que des de la reobertura de les delegacions tancades pel 155, ha pogut "comprovar, com era previsible" que les oficines han donat suport a "activitats encaminades a desprestigiar la reputació d'Espanya". L'informe assegura que és "declarat i inequívoc" l'objectiu de la Generalitat "d'utilitzar tots els mitjans al seu abast al servei del seu projecte secessionista" i acusa el president Quim Torra d'actuar seguint "les directrius marcades des de Bèlgica per Carles Puigdemont" per "internacionalitzar" el procés. Tot i que el ministeri d'Afers Estrangers espanyol reconeix "la importància" dels vincles comercials i socials amb Mèxic i l'Argentina, assegura que això no justifica l'obertura de delegacions. 

De fet, pel govern espanyol, les delegacions són "un instrument fonamental per promoure la internacionalització del procés difonent tesis del secessionisme i denigrant la imatge internacional d'Espanya" i actuen amb una visió "política" que desborda, diuen, l'àmbit competencial de la Generalitat. 

En una entrevista amb l'ACN, el conseller Bosch considera "insòlit" que el ministeri liderat per Borrell es "dediqui a destruir". "S'han equivocat totalment", afirma el conseller. "No fem res per atacar la nació espanyola, ni atacar el regne d'Espanya, com diu l'informe, nosaltres actuem en positiu", afirma el responsable de l'acció exterior de la Generalitat. 

Segons Bosch, el seu departament fa "el que està obligat a fer", que és internacionalitzar la societat catalana. "Si diuen que això els molesta és segurament una senyal que ho estem fent prou bé", insisteix. Bosch critica que el ministeri espanyol es dediqui "a fer campanyes per tal de contrarestar el que diuen que és una campanya política, que ja de per sí és qüestionable". "Es dediquen a propagar que des de la Generalitat estem danyant la imatge d'Espanya, i no és cert, qui danya la imatge d'Espanya són els poders de l'Estat", afegeix.

 
 

Comentaris (15)
Odisea Fa 5 mesos
Eres lo mas parecido a Franco de este pais,que ya es decir teniendo a Vox pp. y ciudadanos,tu les superas,a tu edad no aprendistes nada ni respeto a los demas ni ser democrata,verguenza me daria ser como tu. me moriria de pena.
X*2 Fa 5 mesos
Fora aquest botifler feixista
JA ES HORA QUE ET FIQUIS , TU I ELS ALTRES AMB LES DELEGACIONS UE TENEN LES ALTRES COMUNITATS Fa 5 mesos
Persi no ho sabies, tros d'ase (demano disculpes als ases) totes lesw comunitats tenen delegacions, per tan: o parles de totes o calles, milló que callis,per cert, l'experiencia , demostra que quan un azsupmte es nociu com tu dius per Espanya, es bo pels catalans , i al inbreves, si es bo per Espanya es dolent pels catalans i si Espanya en surt escaldada, NO ENS DONIS LA CULPA A NOSALTRES,s'ho ha guanyat a pols, amb la teva gran ajuda, del teu comportament amb politics alemans iinsultant-los i
expat Fa 5 mesos
Apreciat amic. El senyor Borrell te dret a fer les apreciacions que consideri necesaries al respecte. Ell parla de les delegacions catalanes perque son les úniques que considera que fan mal. Que jo sàpiga la Rioja no està intenant internacionalizar un conflicte intern contra Espanya.
JordiP Fa 5 mesos
Pel senyor Borrell tot el que és català és nociu per a Espanya. Des del pa amb tomàquet fins a la maquinària tèxtil, passant pel vi del Priorat i el fuet de Vic. Ah! i les barretines de muntanya! I, sobre tot, els catalans no franconazifeixistes.
joan Fa 5 mesos
Perill public número 1, en Josep Borrell, fatxa, embustero, sort que ja ets fora de Catalunya, te que ser molt trist, no poder anar al poble a on vas neixer, i que ningú te pot veure, ara amb la cara dura que tens, t'ho tires tot a l'esquena
Santi Fa 5 mesos
Ai Borrel, tu si que deixes a Ñ com un drap brut amb les teves continues ficades de pota. Un pot ser molt Ñ, però tan poc competent com tu...
Tanca la boca burrel Fa 5 mesos
El que digui un sinverguenssa, no te cap valor.
Si Fa 5 mesos
Evident-ment des del moment en que espana és una dictadura.
Toni Fa 5 mesos
Doncs jo crec que és molt més nociva Espanya pels interessos de Catalunya i des de fa més de 300 anys!!! No et fot el galifardeu aquest !
Enricsvh Fa 5 mesos
Borrel, au ves fent, que al teu poble, no crec que t'estimin gaire...//*//
BORRELL,QUE N'ETS DE CARA GIRADA I RASTRER RECORDA : "A CADA PUERCO,LE LLEGA SU SAN MARTIN) Fa 5 mesos
el que pensis i diguis m'ho paso pel forro (per respecte als lectors , no dic la para
Espe Fa 5 mesos
Exactament, Catalunya és nociva per Espanya. Per això el millor per Espanya és que Catalunya marxi. Ho diu el Borrell! Doncs ale, brillo, que anem tard.
el senyor Zotal segueix fent de ministre de l'interior per comptes de l'exterior Fa 5 mesos
El que de veritat és nociu és Espanya per als catalans, un mal negoci. Ens buiden la cartera, ens insulten i hostíen, es volen carregar la nostra llengua i cultura , ensorrar-nos econòmicament, embarrancar les nostres infraestructures ... això no pot continuar!
ganxó Fa 5 mesos
Tu si que ets nociu tonto. No es que no hagis volgut anar a l'Eurocambra, és que no t'han volgut cap de tro. Pots enganyar als de la Ñ , pero a nostres ens sobra" Pepe Borrel"
Ruc Fa 5 mesos
El que si que realment és un perill públic per a la societat i per a la democràcia ets tu burel