El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borrell admet que no li agrada que la investidura depengui d’ERC
  • CA

L’alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha admès aquest dilluns que no li agrada que la investidura de Pedro Sánchez depengui de la posició d’ERC, però considera pitjor que Espanya es precipiti cap a unes terceres eleccions. “No em fa perdre la son, però naturalment m’amoïna i no m’agrada”, ha assegurat l’exministre d’Afers Exteriors en declaracions a Antena 3 sobre l’escenari d’investidura, que depèn de la negociació entre el PSOE i ERC.

Però ha apuntat a la responsabilitat del PP en l’inici de la Legislatura, perquè, segons Borrell, la investidura depèn del fet que alguna formació s’abstingui i faciliti el govern a Sánchez. Davant d’això, avisa que la negativa dels populars a abstenir-se planteja una disjuntiva: “O anem a terceres eleccions o busquem algú que s’abstingui“. “Hi ha coses que no m’agraden i d’altres que m’agraden menys”, ha resumit el flamant cap de la diplomàcia europea.

Preguntat pel seu nou càrrec en la UE i si l’escenari polític espanyol sorprèn a l’estranger, Borrell ha reconegut que “crida l’atenció” que la formació de govern depengui d’ERC, però hi ha restat importància. Així ha explicat que cada país té les seves peculiaritats i, en tot cas, l”impasse’ polític a Espanya es resoldria si el PP permetés la investidura. “Podem tenir terceres eleccions o buscar solucions com aquesta”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa