El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borrell admet que Espanya té problemes amb la repatriació de ciutadans a l’Amèrica del Sud
  • CA

L’Alt Representant Josep Borrell ha admès que Espanya té problemes amb la repatriació de ciutadans a l’Amèrica del Sud pel coronavirus. Preguntat per quins estats estan patint més dificultats, Borrell ha mencionat el cas d’Espanya a Llatinoamèrica però ha assegurat que “d’altres països” tenen també problemes al Sud-est asiàtic. El cap de la diplomàcia europea ha promès que demanarà aquest dilluns a diversos països llatinoamericans que obrin el seu espai aeri per permetre la repatriació d’europeus, tal com ja ha fet amb governs de l’Àsia.

Borrell ha recordat que la protecció consolar i la repatriació són competència i responsabilitat principalment dels estats.

Problemes a l’Amèrica del Sud

En un comunicat Ibèria ha assegurat que continua intentant que el Perú doni permisos per volar a Lima i repatriar els ciutadans de l’estat espanyol atrapats. L’aerolínia assegura que el Ministeri d’Exteriors està donant suport a aquestes gestions.

Un grup de turistes catalans han denunciat aquest dilluns la inacció de les autoritats espanyoles per repatriar-los des del Perú. “Ens sentim totalment abandonats”, afirmen en un comunicat conjunt on reclamen al govern espanyol que garanteixi la seva tornada a casa com més aviat millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa