El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs reclama a Sánchez que deixi de “donar peixet” amb la taula de diàleg
  • CA

Laura Borràs ha reclamat aquest dijous a Pedro Sánchez que deixi de “donar peixet” amb la taula de diàleg, ara per negociar els pressupostos generals de l’Estat. “Per fer fotografies, això ja ha passat”, ha afirmat la portaveu de Junts per Catalunya (JxC) al Congrés dels Diputats, que ha recordat que el president del govern espanyol i el seu equip ja van fer servir el recurs de la taula per a la investidura. En el marc de la reunió que ambdues parts han mantingut aquesta tarda -dins la ronda de converses que Sánchez manté amb totes les formacions per abordar la represa del curs polític- Borràs ha preguntat al president espanyol si acceptarà parlar “del que cal parlar”.

Pel que fa als pressupostos, Borràs ha demanat a Sánchez que “no vulgui escenificar una negociació” sinó que vulgui negociar “sense esperar adhesions”. I ha assegurat que JxC no normalitza parlar dels comptes públics “mentre la repressió contra l’independentisme no només no s’atura sinó que s’accentua”.

Durant la trobada també s’ha parlat de l’evolució de la covid-19 i Borràs ha recordat a Sánchez la “necessitat urgent” de donar “tranquil·litat i seguretat en la tornada a l’escola”, sobretot pel que fa a les prestacions per als pares de nens en quarantena.

Finalment, a la trobada també s’ha parlat de la renovació d’òrgans judicials. Borràs ha considerat “lamentable” que aquests organismes continuïn exercint tot i estar “caducats” i no tenir “cap legitimitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa