Borràs (JxCat) sobre la Diputació de Barcelona: "Ha estat un procés dolorós"

Aposta per un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem perquè obligaria a "consensuar"

La diputada al Congrés Laura Borràs (JxCat) ha assegurat que el pacte entre JxCat i el PSC a la Diputació de Barcelona, que ha donat la presidència a la socialista Núria Marín, "ha estat un procés dolorós per a moltíssimes persones".

"Si s'haguessin produït un altre tipus d'aliances no veuríem avui una persona del PSC, que per a Catalunya representa la participació en la repressió, presidint la Diputació", ha lamentat en una entrevista a RNE.

Ha apuntat que el que ha passat, també en les eleccions municipals, representa el que JxCat ha estat dient des de fa temps, que cal afrontar els desafiaments de manera unida entre l'independentisme.

Preguntada sobre el suport a Pedro Sánchez en la investidura, ha respost que JxCat es va presentar a les eleccions generals per denunciar una situació d'excepcionalitat democràtica, en les seves paraules, "i amb la voluntat de dialogar amb tothom".

Ha negat haver rebut trucades de Sánchez des de la primera ronda de consultes, i ha esperat que el president del govern espanyol en funcions ho faci: "Hauria de conèixer les persones que formaran part de l'hemicicle. Seria el més normal i ja veurem si aquesta normalitat es compleix".

Sobre si seria del seu grat que el PSOE formés govern amb Unides Podem, s'hi ha manifestat a favor perquè seria la primera vegada a l'Estat que hi hauria un govern de coalició: "El fet de tenir un govern de coalició que obligui a consensuar, dialogar i ser més oberts i plurals pot ser una finestra d'oportunitat".

 

"Estem disposats a parlar amb Sánchez davant d'una proposta de govern de coalició", ha insistit, i ha argumentat que el seu suport és perquè Unides Podem, segons ella, ha estat a favor del dret d'autodeterminació i s'ha manifestat en contra dels sobiranistes presos.

A més, ha lamentat que el PSOE estigui predisposat a aplicar l'article 155 de la Constitució, després que Sánchez digués aquest dijous que rebutjaria una coalició amb Unides Podem perquè no defensaria el 155.

"Manifestar amb aquesta alegria el 155 ens sembla preocupant perquè ha estat l'exercici de més excepcionalitat de la història recent, amb conseqüències nefastes i que ha suposat una onada de repressió", ha conclòs.

 

Comentaris