Borràs (JxCat) sobre la Diputació de Barcelona: "Ha estat un procés dolorós"

Aposta per un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem perquè obligaria a "consensuar"

La diputada al Congrés Laura Borràs (JxCat) ha assegurat que el pacte entre JxCat i el PSC a la Diputació de Barcelona, que ha donat la presidència a la socialista Núria Marín, "ha estat un procés dolorós per a moltíssimes persones".

"Si s'haguessin produït un altre tipus d'aliances no veuríem avui una persona del PSC, que per a Catalunya representa la participació en la repressió, presidint la Diputació", ha lamentat en una entrevista a RNE.

Ha apuntat que el que ha passat, també en les eleccions municipals, representa el que JxCat ha estat dient des de fa temps, que cal afrontar els desafiaments de manera unida entre l'independentisme.

Preguntada sobre el suport a Pedro Sánchez en la investidura, ha respost que JxCat es va presentar a les eleccions generals per denunciar una situació d'excepcionalitat democràtica, en les seves paraules, "i amb la voluntat de dialogar amb tothom".

Ha negat haver rebut trucades de Sánchez des de la primera ronda de consultes, i ha esperat que el president del govern espanyol en funcions ho faci: "Hauria de conèixer les persones que formaran part de l'hemicicle. Seria el més normal i ja veurem si aquesta normalitat es compleix".

Sobre si seria del seu grat que el PSOE formés govern amb Unides Podem, s'hi ha manifestat a favor perquè seria la primera vegada a l'Estat que hi hauria un govern de coalició: "El fet de tenir un govern de coalició que obligui a consensuar, dialogar i ser més oberts i plurals pot ser una finestra d'oportunitat".

 

"Estem disposats a parlar amb Sánchez davant d'una proposta de govern de coalició", ha insistit, i ha argumentat que el seu suport és perquè Unides Podem, segons ella, ha estat a favor del dret d'autodeterminació i s'ha manifestat en contra dels sobiranistes presos.

A més, ha lamentat que el PSOE estigui predisposat a aplicar l'article 155 de la Constitució, després que Sánchez digués aquest dijous que rebutjaria una coalició amb Unides Podem perquè no defensaria el 155.

"Manifestar amb aquesta alegria el 155 ens sembla preocupant perquè ha estat l'exercici de més excepcionalitat de la història recent, amb conseqüències nefastes i que ha suposat una onada de repressió", ha conclòs.

 

Comentaris (8)
Serafi Bandarra i Grataconys Fa 7 mesos
Jxcat, torneu-me el meu vot,jo mai hages votat un patit que recolzes el 155
Vlad Fa 7 mesos
però profitós
Je Fa 7 mesos
nu esijon di l'ANC sa trafomasio n pati e sa patisipasio pu cumplete l'andipondons.
E Fa 7 mesos
Paitiö kie desatiba. Ente no desanima. Ente no ase paitiö kie. Ente piensa, ase, muebe, ente fuesa. Ara politiko blabla. Ara ente ase.
Bé, no hi ha per tant Fa 7 mesos
Només ha faltat una miqueta més de vaselina.
Charlie Fa 7 mesos
Quina barra...
JXCAT ha "cremat" les sigles de cara unes noves elecions. Fa 7 mesos
La nova o renovada formació política dels independemtistes de pro, haurà de deixar fora els del pdcat perquè han fet allò típic de "pan para hoy....".
borràs a qui vols enganyar Fa 7 mesos
au va borràs, Jx155 això és el que sou, us heu tret la careta, ja pots dir missa que heu perdut tota credibilitat, el nord, el seny i ... donar suport als fundadors del tripartido del 155, no té nom, prou