Borràs diu que els presos electes de JxCat no renunciaran a l'acta de diputat

La portaveu de JxCat espera que la futura presidenta de la cambra baixa sigui "dialogant" i "respecti els drets de les minories"

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha explicat que Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull no preveuen renunciar a l'acta de diputat a la cambra baixa espanyola. "En principi ells no renunciaran a l'acta. No hi havia res de simbòlic en el fet de presentar-se a unes eleccions. Ells volen fer política i faran valer els seus drets", ha dit Borràs aquest divendres al matí en roda de premsa al Congrés després de presentar la credencial de diputada. Segons ha dit Borràs, "no està en la ment" dels presos electes "renunciar a exercir els seus drets com a electes" i volen utilitzar "les eines que l'estat espanyol els proporciona" encara que siguin "limitades". De fet, ha dit que els tres renunciaran aquest mateix divendres a la seva acta de diputats al Parlament. Fonts de JxCat han concretat que la decisió de renunciar o no al Congrés serà "personal" dels presos electes i no han volgut avançar esdeveniments. En cas que el Tribunal Suprem els suspengui com a diputats al Congrés -o la pròpia Mesa del Congrés-, Borràs ha dit que ho parlaran amb ells i prendran "la decisió que resulti menys lesiva i perjudicial", ha dit.

Borràs ha explicat que el grup de JxCat es reunirà aquesta tarda amb Sànchez, Rull i Turull per valorar, entre altres coses, el sentit del seu vot sobre la presidència del Congrés després que el PSOE hagi proposat a la catalana Meritxell Batet. La portaveu de JxCat ha evitat valorar el nom però ha esperat "trobar algú dialogant que respecti els drets de les minories". "Ens remetrem a la manera de fer, no al nom", ha dit. També ha explicat que estudiaran com garantir que els presos electes puguin fer tots els tràmits necessaris previs a la sessió de constitució de dimarts i ha dit que els únics límits que se'ls hauria d'imposar són "els de la democràcia".

 
 

Comentaris