El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs diu que el “responsable” del vot a l’estranger és Exteriors
  • CA

 

 

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, s’ha mostrat convençuda que el Govern vol “oferir garanties” als catalans residents a l’estranger perquè puguin votar l’1-O però ha puntualitzat que el “responsable” del vot exterior és la conselleria d’Afers Exteriors i no la seva. En una entrevista a l”ARA’, Borràs ha mostrat la preocupació per la “inquietud” que puguin tenir les persones que volen votar des de l’exterior i ha reconegut que l’element “clau” és el cens. Ha afegit que, ara per ara, el més homologable a un cens és el registre de catalans a l’exterior però ha puntualitzat que aquest té inscrits 5.000 dels 200.000 catalans que viuen fora. Borràs fa aquestes declaracions després que el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, assegurés que la creació del registre de catalans a l’exterior no està relacionada amb una major “facilitat” a l’hora de votar perquè aquesta part no depèn del seu departament.

En la mateixa entrevista, Borràs acusa el govern espanyol de voler generar “por a l’entorn” amb querelles –com la que hi ha contra ella pel procés d’homologació d’urnes- i ha defensat que el que s’ha fet des de Governació és “perfectament legal”. “No té altre sentit que voler dir ‘compte amb el que feu perquè pot tenir les seves conseqüències'”, ha afirmat. Borràs ha tornat a defensar que el Govern és “competent” per comprar urnes. 
 

 

En ser preguntada sobre qui comprarà finalment aquestes urnes, Borràs s’ha limitat a dir que aquestes es compraran i que és això el que importa. La consellera no entra en detalls perquè assegura que “de vegades anar explicant coses provoca querelles que es poden estalviar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa