Borràs assegura que no va fraccionar contractes quan dirigia l'ILC

Al mateix temps, la portaveu de JxCat creu que "no hi ha alternativa al diàleg" amb Espanya

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que no va fraccionar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. En una entrevista a l''Ara', ha explicat que va decidir no declarar voluntàriament al Suprem perquè era un "parany per intentar blanquejar unes diligències que no s'haurien hagut de produir mai", en referència a les del jutjat d'instrucció número 9. Borràs ha insistit que la jutgessa no era competent per investigar-la i que s'ha produït una situació de "múltiple vulneració dels seus drets". Al seu parer, aquesta investigació "està feta perquè afecti" el seu rol polític. Sobre el procés, ha opinat que "no hi ha alternativa al diàleg", però ha afegit que aquest ha de ser "de veritat".

"Aquí hem trobat una persona que seria fantàstic que pogués ser culpable. Anem a veure quins delictes li trobem". Així ha resumit Borràs la causa contra ella per fraccionament de contractes. La portaveu de JxCat ha remarcat que el Festival Internacional de Poesia i la celebració de l'Any Bertrana són objectes diferents, i per això és lògic que hi hagués contractes diferents. Sobre els correus electrònics que suposadament va escriure a la persona beneficiària dels contractes, Borràs ha subratllat que "és inaudit veure publicades" certes coses quan els seus advocats "han denunciat trencament de cadenes de custòdia". "Veus informacions que apareixes tu i tu no reconeixes res del que s'està dient", ha afegit. També ha aprofitat per remarcar que el magistrat que ha acceptat a tràmit el procediment al Suprem és Manuel Marchena, i que el fiscal que ho porta és Javier Zaragoza. També ha destacat que la primera vegada que se l'anomena en el procediment es recorda que és una "coneguda independentista".

 

Després que hagi rebutjat declarar voluntàriament, el Suprem haurà de demanar un suplicatori al Congrés. Pel que fa al procés i a la negociació amb l'Estat, Borràs ha opinat que "no hi ha alternativa al diàleg", però ha advertit que ha de ser un "diàleg de veritat". "No parlem d'infraestructures, d'incompliments, de retorn de l'IVA, sinó de l'extraordinària anormalitat de tenir presos i represaliats". "El que s'ha de parlar és d'això", ha insistit. Per a la resta de coses, ha dit, hi ha altres mecanismes, però per anar a dialogar "s'hi ha d'anar sabent quin valor es dona al diàleg". Pel que fa a les llistes del seu espai en les properes eleccions al Parlament, Borràs no ha volgut entrar sobre el paper que ha de tenir ella o l'expresident Carles Puigdemont. "Puigdemont és Messi i la resta estem a la seva disposició", ha apuntat

 

Comentaris (9)
Ramon Fa 16 hores
Ni mitja paraula de cap corrupció de les esquerres espanyoles, per monumental que sigui. Però que no falti mai la cobertura i l'altaveu a qualsevol guerra bruta de les clavegueres espanyoles contra el nacionalisme català, per mandanga que sigui el que filtren, discriminen, magnifiquen, afinen, fabriquen o s'inventen. Per això ja hi havia el Triangle i el Toni Soler!
Ramon Fa 1 día
Atès de què en fa cas Espanya contra el nacionalisme català, atès de quines xorrades com dels seus en podrien inundar tots els jutjats del món, em sembla obvi que no tenen res. Només tenen l'espai mediàtic que ja prou que s'encarrega de donar-hi altaveu, alhora que tapa, silencia, qualsevol corrupció dels del tripartit. Tanmateix, ara quan caigui Maduro, riurem amb el que trauran allà per més que els mitjans d'aquí no n'informin.
Ramon Fa 1 día
Puigdemont té bastant de Macià. Pujol en canvi és més Prat de la Riba. Però consti que tots quatre em mereixen el màxim respecte.
Ramon Fa 1 día
A més del caïnisme i l'estupidesa que els són endèmics, sistèmics, fundacionals, seminals, és obvi que el paper que juga ERC també obeeix a l'amenaça sociata d'obrir-los dossiers. Que només del Septenni Negre ja en tenen per omplir més maletes que la Delcy Rodríguez.
Miquel Fa 1 día
I per això "la gent" els vota? No insultis els electors.
Ramon Fa 1 día
No, Puigdemont no és Messi. És Macià.
Ramon el convergent corrupte i amb un tres per cent d'intel.ligencia Fa 1 día
Et desitjo tots els cronavirus del món.
Ramon Fa 1 día
Espanya ens marca el camí. Hem de votar Junts per catalunya. És el que més temen. I és el que més els rebenta.
Ramon Fa 1 día
Ni mitja paraula de la corrupció dels del tripartit. Ni mitja paraula.
Junts per la cartera. Fa 1 día
Vostè té una prepotència que no se l'acaba. Sembla que el xou mediàtic és per tapar les irregularitats que ha comès, i que no vol reconèixer. La gent està farta d'aquesta manera de fer dels postconvergents.