Borràs arranja les acusacions de "deslleialtat" dirigides contra Aragonès

La diputada de JxCAT al Congrés entén ara què volia dir el vicepresident quan deia que es podria prescindir de Torra en el diàleg

La diputada de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, ha matisat les seves declaracions en una entrevista a Revista Mirall sobre Pere Aragonès a qui acusava de deslleialtat per haver dit en una entrevista a Ràdio 4 que la figura del president Quim Torra podria ser prescindible en un diàleg amb el govern espanyol. “Entenc que del que va sortir en el titular, que no era necessari que hi hagués el president Torra no és el que volia expressar el vicepresident i de fet és el que va explicar més enllà d’aquesta frase”, ha dit Borràs aquest divendres.

La diputada s’ha mostrat comprensiva amb el que va expressar Aragonès: “Va dir que la negociació s’ha de produir en un rang homologable, per tant, si en un costat de la taula hi ha la màxima representació que és el president de l’Estat espanyol, a l’altre costat hi ha d’haver la màxima representació que és el president de la Generalitat”. Aixi doncs, “si no hi ha la màxima representació i es produeix el diàleg a nivell de vicepresidències, doncs també a l’altre costat hi ha d’haver una homologació de rang”.

Sobre si JxCAT acceptaria que el diàleg es donés en el rang de vicepresidències, Borràs ha repetit que el seu partit defensa “l’equiparació dels interlocutors” perquè “hem parlat de quin és el reconeixement de presidència a presidència, un president es va aixecar de la taula, el trencament del diàleg el va produir qui ara l’hauria de poder reprendre”.

Borràs ha afirmat que per aquesta represa de converses “és necessari un gest de president a president perquè el president ha insistit a poder parlar amb Sánchez, i això de moment no s’ha produït i encara hi ha temps de poder-nois trobar, fins dimarts”.

 

Respecte a la reunió PSOE-ERC, Borràs ha valorat el reconeixement del conflicte polític. “Aquest és un primer pas de la negociació”, ha apuntat.

 

Comentaris