Borràs afirma que Catalunya viu situacions pròpies "del franquisme"

La consellera de Governació explica que el procés de compra d'urnes ha quedat suspès perquè les empreses no reunien tots els requisits, però que el dia 4 s'explicaran tots els detalls per celebrar el referèndum

 

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha criticat aquest dimecres les maniobres que l'Estat estaria fent per evitar el procediment de compra d'urnes per l'1-O. "Vist com va tot, em remunto a quan jo era una nena i hi havia situacions de franquisme, dictadura i d'una persecució il·lògica", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Borràs ha volgut defensar que "l'adquisició d'urnes per part del Govern de Catalunya entra dins de la normalitat" i que la situació actual, ha insistit, "és una persecució absurda i fruit d'una altra època". La consellera ha dit que querella presentada per la Fiscalia al TSJC "no hauria d'haver estat presentada" perquè és "preventiva" i "no hi ha cap fet que pugui ser punible". "Vivim una situació anòmala i poc democràtica que no em sorprèn", ha subratllat.

 

 

  

Pel que fa al procés de compra d'urnes que s'ha suspès, Borràs ha comentat que desconeix si les empreses que s'han presentat al concurs de les urnes per a l'1-O han rebut "pressió o no" per part de l'Estat i que, en tot cas, "el que sí és cert és que s'han presentat" i, per tant, si han rebut pressions "n'han fet cas omís". Borràs ja ha enviat la suspensió del procés de la compra d'urnes al (TSJC). Borràs ha explicat els motius pels quals no s'han acceptat les candidatures de les dues empreses. Una d'elles ha estat rebutjada perquè no ha presentat tots els documents per tirar endavant l'homologació. L'altra, en canvi, tenia tota la documentació, però no complia tots els requisits. No obstant això, el president Carles Puigdemont, s'ha compromès ha tenir resolt aquest escull per celebrar el referèndum l'1-O.

 

 

"La mesa va actuar com no pot ser d'altra manera, unànimement va determinar que objectivament no hi havia marge per donar el vistiplau", ha dit Borràs en declaracions a Catalunya Ràdio. "El que s'havia de fer és el que s'ha fet, és declarar deserta l'homologació d'empreses perquè hem de garantir que les contractacions del Govern es fan amb tota la correcció", ha afegit. Malgrat tot, el Govern ja ha remarcat que manté intacta la voluntat per fer la compra d'urnes.

Sobre el fet que una de les empreses no va poder ser acceptada perquè no disposava d'una acta notarial necessària perquè no havia trobat notari que li fes, Borràs ha dit que "no és aquesta la informació que jo tinc". En aquest cas concret, ha comentat, "l'empresa no va poder acreditar el requeriment respecte a solvència econòmica que es demanava, no arribava al que sol·licitàvem".

 

 

De totes maneres, Borràs ha volgut deixar clar que "el que és segur és que el compromís del Govern de poder disposar d'urnes per tots els processos electorals és ferm i el dia 4 de juliol s'explicaran tots els detalls". La consellera ha afirmat que "el Govern hi treballa" perquè així pugui ser l'1-O.

 

Comentaris