Borràs acusa Tajani de voler Puigdemont a la presó

JxCat ha insistit que "serà Luxemburg qui decidirà la seva immunitat"

 

 

Reacció contundent de JxCat a l'informe dels serveis jurídics del Parlament Europeu, encarregat pel president de la cambra, Antonio Tajani, que assegura que Carles Puigdemont haurà de recollir l'acta d'eurodiputat físicament a Madrid. La número dos de la llista al Congrés, Laura Borràs, ha acusat Tajani de voler Puigdemont a la presó, i ha avisat que serà Luxemburg qui decidirà sobre la immunitat del president de la Generalitat. En un acte a Vilanova i la Geltrú (Garraf), el portaveu parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha assegurat que l'Estat i l'Eurocambra volen apartar Puigdemont perquè representa les "victòries" des de l'1-O.

 

Borràs ha asseverat que Tajani i l'Estat volen apartar Puigdemont, i que s'alineen els poders polítics, mediàtics i jurídics per empresonar la seva "veu lliure". La candidata de JxCat ha constatat que, quan el president de l'Eurocambra diu que Puigdemont no tindrà immunitat si no va a Madrid a recollir l'acta, està dient que "el vol a la presó". Borràs ha exigit "separació de poders" i ha conclòs que serà el Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg el qui decidirà sobre la immunitat de l'expresident.

  

 

  

 

  

 

Borràs ha llegit una carta del cap de llista, Jordi Sànchez, que ha fet arribar des de Soto del Real. El número u de la candidatura de JxCat ha insistit que l'objectiu de la formació és anar a Madrid a posar Catalunya "al centre de la solució". "No donarem cap xec en blanc però no dubteu que serem lleials als valors de la llibertat i la democràcia que representa l'1-O, perquè sense política no hi haurà solució", ha conclòs. L'acte de JxCat a Vilanova i la Geltrú ha començat amb mitja hora de retard.

 

 

Comentaris