Borràs acusa ERC de ser "còmplice passiu" de la situació de Torra al Parlament

La portaveu de JxCat al Congrés assenyala que "l'independentisme pragmàtic" d'ERC és "autonomisme de tota la vida"

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, considera que ERC és "còmplice passiu" de la situació del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè no s'ha alineat amb la decisió aprovada al Parlament de defensar l'acta de diputat de Torra. "Aquesta via és extraordinàriament perillosa perquè si tu cedeixes davant la repressió, estàs indicant al repressor que pot continuar fent-ho", ha argumentat en una entrevista a 'Huffpost'. D'altra banda, Borràs ha assenyalat que "l'independentisme pragmàtic" d'ERC és "autonomisme de tota la vida" i que suposa una "mena de renúncia". "Si no ho han fet els que estan a la presó i a l'exili, no ho farem nosaltres", ha afegit.

Després de tot el que ha passat amb polítics a la presó i a l'exili, Borràs ha defensat que si es segueix fent com si no hagués passat res, "es fa el camí autonomista de tota la vida". "Nosaltres sí que pensem que ha passat alguna cosa i que és molt greu", ha afegit.

 

Pel que fa a un tripartit entre ERC, PSC i comuns després de les eleccions catalanes, Borràs ha dit que "fa molta olor de socarrim". I ha considerat que el resultat de l'anterior tripartit va ser "extraordinàriament lesiu" per a Catalunya. Segons la portaveu de JxCat, fa olor que es produirà aquest pacte amb l'aprovació dels pressupostos a l'Estat i a l'Ajuntament de Barcelona.

Preguntada per qui serà el candidat de JxCat a les pròximes eleccions catalanes, encara sense data, Borràs ha dit que no ho sap perquè "el candidat de JxCat sempre és Puigdemont, que és el president legítim de Catalunya".

 

Comentaris (11)
Doctor Strangelove Fa 5 dies
Hagrid. Y no hase falta desir nada más!
"fa molta olor de socarrim" Fa 5 dies
A cagalera convergente, más bien.
LLARENA dPENA Fa 6 dies
EAC (Esquerra Autonomista) a banda de ser com.laboradir pasiu d'en Sánchez són els dinamitzadors de les opcions indepes i repúblicanes. I només per gestionar una GENE AUTONOMISTA, com ells.
JxCAT no té cap proposta. Fa 6 dies
La situació del senyor Torra l'ha causada ell mateix i el senyor que li dóna les ordres. La política de confrontació té el problema que si ets el que té menys poder, sempre perds. I pensar que amb la mateixa estratègia pensen aconseguir la independència.
Ramon Fa 6 dies
Els que sabotegen la unitat catalana i li fan sistemàtic i miserable seguidisme a la guerra bruta d'Espanya contra el nacionalisme català li retreuen a Junts per Catalunya que es defensi.
Gatvell Fa 6 dies
Vaja, sembla que la campanya de PDCat consisteix a atacar ERC. Gran visisó estratègica! Per esgarrapar 4 vots dins el camp independentista, el fan més petit, més mesquí i menys atractiu. Prioritzen quedar per davant d'ERC que buscar/recuperar vots en el seu espai natural de centre-dreta.
Finselsovaris Fa 6 dies
Es una opinió sobre una realitat, t'agradarà o no, però qui hi está posant merda ets precisament tu.
Joan Jaume Fa 6 dies
ERC fa..... i JxCat comenta i/o opina.
una més Fa 6 dies
borràs expliquem el pacte de la diputació
Ramon Fa 6 dies
Jo el pacte de la diPutació el qualificaria com el mal menor. Qualsevol alternativa era pitjor.
NURIA MARIN FOREVER Fa 6 dies
Sra. Borràs: com s'ha de qualificar el fet que JxCat pactés amb el PSOE/PSC la governabilitat de la Diputació de Barcelona a canvi de deixar fora a ERC? D'independentisme de "nova" fornada? D'autonomisme neoconvergent? O de cinisme elevat a l'enèsima potència?
Estrijol Fa 6 dies
Senzillament, de tornar les hòsties que ERC li estava fotent a JxC a desenes d'ajuntaments. O és que la suposada "puresa" d'ERC, secta de Guru Junqueras, li dona l'exclusiva de poder fer maranades?
Ramon Fa 6 dies
ERC, "còmplice passiu" d'Espanya? Hi estic d'acord però només a mitges. Concretament la meitat que hi estic d'acord és "còmplice".