El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bonvehí se’n surt per defensar la sobirania del PDeCAT dins JxCAT
  • CA

El president del PDeCAT, David Bonvehí, porta dies picant pedra al territori i, sobretot, telefonant als consellers nacionals del partit. Aquest matí havia de presidir el crucial consell nacional de la formació -el màxim òrgan de decisió entre assemblees- que havia d’aporvar les conclusions del procés “Encarem el futur”. Una mena d’examen intern a la militància per desbrossar què vol ser el partit quan sigui gran.

 

Tot enmig de l’espera de la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitats dels eurodiputats electes catalans que seria clau pel futur polític de Carles Puigdemont. Bonvehí ha obtingut un 85,8% dels vots a favor del document (182 vots), 13% en blanc (28) i dos díscols que hi han votat en contra. “Hi ha hagut un debat intens”, ha admès el president del partit en el seu discurs de tancament.

 

El resum l’ha expressat en la seva intervenció: “No s’entèn JxCAT sense el PDeCAT” ha sentenciat tot i que ha admès que Junts és un “projecte ampli” cap “on s’hi ha de transitar”. “Ha de ser el nostre far”, ha conclòs. En resum i passat per la traductora convergent d’algun influent conseller nacional: “Tothom està d’acord que cap anar cap a JxCAT però ningú sap com i això encara està per decidir”. 

 

Enmig d’aquest garbuix i del ball de sigles a l’espai postconvergent, el conclave ha decidit avalar les conclusions que la direcció va remetre ahir als consellers. Un document que no s’estava de destacar certa autocrítica com ara l’enrenou executiu, la poca destressa comunicativa de la informació i la quimera de la “centralitat independentista”. El document aprovat també remarca que “s’aposta majoritàriament pel nom de Junts per Catalunya, amb diferents fórmules per vertebrar-ho, amb diferents possibilitats, però es demana respecte per la personalitat política del partit”, assegura el document. “Una sola marca”, ha insistit Bonvehí recordant que cal anar cap a JxCAT amb una direcció del PDeCAT forta i amb els “matisos que calguin”. A més, de “donar comptes a la militància”. 

Puigdemont, “líder moral i polític”

 

El document aprovat deixa clar que el partit és “independentista” ara bé si bé defensa el procés d’autodeterminació” també es reivindica com un “partit útil” que vol governar al “màxim nombre d’institucions” amb “polítiques del segle XXI”. El president del PDeCAT ha subratllat el caràcter de “lideratge polític i moral indiscutible del president Puigdemont”, però també alerta que hi ha “necessitat de nous lideratges”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa